Banner
tekst2naslovna 2

Elon Musk ipak želi kupiti Twitter – pod jednim uvjetom

Elon Musk ipak možda kupi Twitter ali je dao jedan uvjet.

Čitava „drama” oko Elona Muska i kupovine Twittera svima je dobro poznata. Sve je započelo još na zimu kada je Elon Musk izjavio da je spreman kupiti Twitter za 44 milijardi Američkih dolara a Twitter (nadzorni odbor) je velikodušno prihvatio tu ponudu.

Twitter u jednom twittu donosi više oblika medija

Da bi se kasnije ispostavilo kako je Elon postao sumnjičav u broj stvarnih (aktivnih) korisnika Twittera na dnevnoj bazi. Izrazio je sumnju da je 10% aktivnih korisnika  „roboti” koji nisu stvarni ljudi.

tekst2sl1 2

I tu su samo da pospješe aktivnost Twittera na dnevnoj razini. Twitter se odmah našao „uvrijeđen” i ustvrdio kako to nije točno i kako Musk „izmišlja” da bi odustao od kupovine.

Apple iPhone 14 (Pro) donosi Always–On

Nismo sigurni da li Musk izmišlja jer 44 milijarde Američkih dolara nije mala svota, čak i ako se radi o najbogatijem čovjeku na svijetu.

Twitter je tužio Elona Muska

Twitter je naposljetku tužio Elona Muska, o čemu smo također pisali na našim stranicama. Da bi Elon Musk uložio protutužbu.

Protutužbom Musk navodi da od 229 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini, njih 65 milijuna odnosno 29% ne vidi nikakve reklame na svojem Twitter korisničkom računu.

tekst2sl2

Da bi imao relevantne podatke Musk je koristio Botometar, alat koji je razvilo sveučilište u Indiani koji ima za cilj pronalazak neautentičnih korisničkih računa.

Želite ukloniti Twitter korisnički račun – evo kako to možete

Te je na posljednju pronađeno viče „lažnih” računa na Twitteru nego što je to uprava Twittera i sama navela. Elon Musk je dao Twitteru i jedan ultimatum.

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Ako Twitter dokaže da broj lažnih računa nije 10% odnosno kako on iznosi 5% i da Twitter to dokaže nizom radnji, Musk će ponovno razmotriti mogućnost kupnje Twittera.

tekst3naslovna 6

Ako se ta kupnja na kraju i desi, Elon Musk je najavio žestoki obračun za „lažnim profilima” na Twitteru i najavio je njihov kraj.

Dok se omjer lažnih odnosno stvarnih Twitter korisničkih računa ne dokaže, Musk nastavlja dalje s prikupljanjem iznosa od 44 milijarde  dolara a to će biti ostvareno kroz prodaju određenog postotka Teslinih dionica.

Samsung Galaxy A23 5G – najjeftiniji 5G model iz Galaxy A serije

Posljednjim twitom, Elon Musk je ponovno dao „nadu” da ipak postoji i dalje postupak koji će na kraju rezultirati završetkom (uspješne) akvizicije i time da najbogatiji čovjek na svijetu postane vlasnikom Twittera.

tekst2naslovna 3

Čini se kako je dolazak na sud za oba dvije strane bio trenutak kada im se „upalila lampica”, odnosno kada su shvatili da su sve mogli riješiti (mirnim putem) i bez dolaska na sud.

Kako će se čitava situacija riješiti, svakako ćemo vidjeti u narednim tjednima a o svemu ćemo još i pisati na našim stranicama…

Najčitanije