Banner
20170920 155840

Ekskluzivno iz Pekinga: pogledajte novi Meizu M6

Otišli smo do daleke Kine, u Peking kako bismo prisustvovali svjetskoj premijeri novog Meizu M6 smartfona. Donosimo vam prve dojmove, s predstavljanja u China National Convention Centeru, u sjevernom dijelu Pekinga. Radi se o performansama osrednje jakom modelu, ali s naglaskom na dizajnu, kvaliteti izrade i povoljnoj cijeni. Najavljena je cijena za Meizu M6 od 699 yuana za 2 + 16 GB verziju, dok će jači model s 3 + 32 GB koštati 899 yuana. Vrijednost jednog yuana je oko jedne kune, ali za očekivanu cijenu u Hrvatskoj na ove iznose treba dodati još i poreze.

Meizu M6 7
Naš novinar u Pekingu isprobava najnoviji Meizu M6

Ukratko o Meizu M6: krenimo od 5,2-inčnog HD ekrana kod kojeg ne primjećujemo nikakvu pikselizaciju tako da se ekran odlično nosi s 282 ppi, kontrastom 1000:1 te sa svjetlinomod 450 nita. Ispod ekrana smještena je samo jedna fizička tipka osjetljiva na dodir te se s njom može sve obaviti: kraći dodir vraća nas korak unatrag u izborniku Androida 7 nadograđenog s Flyme dodatkom tako da se sve instalirane aplikacije nalaze na početnim ekranima, duži pritisak vodi nas na početni ekran, s dužim pritiskom na početnom ekranu možemo zaključati ekran dok dva brza pritiska pokreću stražnju kameru od 13 megapiksela. Tipka ispod ekrana na sebi ima ugrađen senzor otiska prsta mTouch koji reagira za samo 2 ms.

Među prvima u svijetu Preporucamo.com je snimio video s novim Meizu M6:

Prednja površina je staklena, ugodna na dodir te je spojena sa stražnjim dijelom izrađenim od plastike. Iako nam se čini na prvi pogled da se radi o metalu. Meizu je svoj novi model dobro zapakirao, a poseban detalj na stražnjoj strani su dvije linije koje telefon čine ekskluzivnijim i skupljim nego što će stvarno biti kad krajem listopada 2017. krene u prodaju. Inače, prodaja Meizu M6 kreće od 25. rujna, preko interneta.

Meizu M6 10
Preporucamo.com se čita i u Kini 🙂

Vratimo se još malo na dizajn: na vrhu okvira telefona nalazi se ulaz za slušalice, na dnu je micro USB (a ne noviji Type-C ulaz), te dvije odvojene perforacije za zvuk. Ipak, Meizu M6 nema stereo zvuk, kako sugeriraju perforirane rupice na donjem dijelu telefona nego zvuk dopire samo iz desnog dijela. U ergonomskom dijelu M6 možemo proglasiti odlično finaliziranim.

Meizu M6 5

Unutar kućišta je smještena baterija od odličnih 3070 mAh. Bit će zanimljivo napraviti test modela Meizu M6, jer telefon ne spada među jače modele, ali ima jaku bateriju. Radna memorija je dostupna u verzijama od 2 i 3 GB, a RAM memoriju prate 16 ili 32 GB verzije interne memorije proširive do 128 GB.

Meizu M6 12

Meizu M6 13

Stražnja kamera od 13 megapiksela danju daje kvalitetne fotografije, ali noću ipak treba imati mirnu ruku i statične situacije. U Kini je sada, u trenutcima nakon predstavljanja telefona, mrkla noć pa ćemo detaljnije testiranje kamere ostaviti za sljedeći dan našeg posjeta Pekingu. Arcsoft je tehnologija zadužena za što bolju kvalitetu fotki. Prednja kamera nudi maksimalnih 8 megapiksela.

Meizu M6 6

Meizu M6 4

Meizu M6 8

Ovo su naši prvi dojmovi o Meizu M6, dakle ne radi se o flagshipu s high-end specifikacijama, za to je zadužen Meizu Pro 7 Plus s dodatnim ekranom na stražnjoj strani kućišta dok će M6 svoje mjesto tražiti u rukama onih koji traže solidan Android telefon odlične ergonomije, srednje jakih specifikacija (ili čak i slabijih, s 2 GB RAM-a), a sve to ne žele skupo platiti.

Meizu M6 3

Meizu M6 11

 

 

Najčitanije