huawei
f1

Drop test: Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max

Dva najveća rivala ujedno i dva najveća "najjača" (najizdržljivija) flagship telefona, otišla su na drop test - evo rezultata.

Samsungov Galaxy S24 Ultra i Appleov iPhone 15 Pro Max predstavljaju dva vrhunska smartphone uređaja na tržištu, opremljena titanskim materijalom koji obećava izuzetnu izdržljivost.

LG je najpouzdanija marka perilica rublja prema istraživanju Consumer Reports

Nedavno provedeni testovi izdržljivosti od strane poznatog YouTube kanala i PhoneBuff otkrili su zanimljive rezultate koji pružaju uvid u stvarnu robusnost ovih uređaja.

JerryRigEverything, poznat po svojim temeljitim testovima izdržljivosti, prvi je stavio na kušnju oba uređaja. Testiranje je započelo padom uređaja na leđa, što je rezultiralo razbijenim staklom na oba telefona, pri čemu je S24 Ultra pretrpio vidljivija oštećenja.

S24 Ultra 1

Čak ni titanski okvir i Gorilla Armor nisu uspjeli spriječiti oštećenje leća fotoaparata. U drugom krugu, oba uređaja ispala su iz ugla, što je rezultiralo manjim oštećenjima na okvirima od titana, ali iPhone 15 Pro Max je počeo gubiti komadiće stakla.

Xiaomi 14 Ultra donosi Europske cijene

Treći krug testiranja podrazumijevao je pad uređaja na prednju stranu, što je rezultiralo više oštećenja na ekranu S24 Ultra, dok je iPhone i dalje radio bez ikakvih problema.

PhoneBuff je nastavio s testom, dodajući nove dimenzije ispitivanju izdržljivosti. Dodatne runde padova na metalnu površinu s većih visina otkrile su dodatne slabosti oba uređaja.

Monodrop najavljuje svoj prvi pametni telefon

IPhone je počeo pokazivati štetu nakon nekoliko pada, dok je S24 Ultra zadržao svoju funkcionalnost unatoč oštećenjima. Konačna ocjena PhoneBuff-a dala je prednost Galaxy S24 Ultra, ističući njegovu bolju izdržljivost u konačnom obračunu.

S24 Ultra 3

Iako su oba uređaja pokazala visoku izdržljivost, važno je naglasiti kontekst stvarnog svijeta. Većina korisnika neće svjesno izlagati svoje telefone takvim ekstremnim situacijama kao što su padovi s visine na tvrdu metalnu površinu.

Hrvatski telekom operateri u problemu – pokrenuta istraga

Stoga, dok su testovi izdržljivosti korisni za razumijevanje granica koje uređaji mogu podnijeti, stvarna upotreba i pažljeno rukovanje i dalje su ključni faktori u očuvanju funkcionalnosti i izgleda pametnih telefona.

Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max predstavljaju vrhunac tehnologije i dizajna u svijetu pametnih telefona, ali konačni izbor između ova dva uređaja ovisi o preferencijama korisnika i specifičnim potrebama.

iPhone 15 Pro Max 4

Dok Galaxy S24 Ultra može pružiti izvanrednu izdržljivost zahvaljujući svom titanskom okviru i Gorilla Armor tehnologiji, iPhone 15 Pro Max impresionira svojom besprijekornom izvedbom i integracijom s Appleovim ekosustavom.

PlayStation 6 – značajke, cijena i ostali detalji

U konačnici, Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max predstavljaju vrhunac mobilne tehnologije, a njihova izdržljivost samo je jedan od mnogih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira sljedećeg pametnog telefona.

iPhone 15 Pro Max 7

Uzimajući u obzir stvarnu upotrebu i potrebe korisnika, ova dva uređaja pružaju izvanredne mogućnosti i zadovoljavaju različite potrebe korisnika širom svijeta.

Najčitanije