Banner
tekst4naslovna 4

DJI predstavlja Avata FPV dron – sa štitnicima za propelere

DJI tržištu predstavlja Avata dron.

Kada se spominje dron uvijek se prvo sjetimo tvrtke DJI. Koja je sinonim za kvalitetu ali i za vrlo visoku cijenu svojih proizvoda odnosno dronova.

Samsung predstavio nove Galaxy Z i Watch 5 u HNK

Ipak iza te cijene krije se kvaliteta i garancija izrade pa i ne čudi zašto se svi (oni koji se imalo razumije u dronove) odabiru DJI. Ostavimo sada hvalospjeve i sve ono što je dobro kod DJI proizvođača.

tekst4sl1

I okrenimo se aktualnom dronu kojega je tvrtka predstavila a prvenstveno je razvijen i namijenjen svima onima koji obožavaju letenje u prvom licu (FPV).

Snapchat zaustavlja razvoj Pixy drona

Riječ je o AVATA modelu koji donosi ultimativno impresivno iskustvo letenja. Za izvođenje svih onih vratolomija i provlačenja kroz svakojake prepreke koje se pred ovakvim tipom drona mogu staviti.

tekst4sl2 6

Da je riječ o svakako impresivnom dronu dokazuju i štitnici za propelere koji dokazuju samo kako je namjena ovoga drona i više nego obična. S DJI Avata FPV dronom upravlja se pomoću DJI Googless 2 te DJI Motion kontrolerima.

Twitter ima novu značajku – „Podcast”

DJI Avata posjeduje bateriju kapaciteta 2420mAh što je dostatno za 18min letenja. Njegova težina iznosi 410g. Te kako smo naveli ima i integrirane štitnike propelere za dodatnu sigurnosno prilikom letenja.

tekst4sl5 2

Bez obzira dali je letenje u zatvorenom prostoru ili na otvorenom. DJI Avata dron posjeduje širokokutnu kameru sa 155 stupnjeva te ima 1/1.7″ CMOS senzor.

Omogućeno je snimanje video zapisa u 4K rezoluciji pri 40fps-a i u 2K rezoluciji pri 50/60/100/120fps-a. Mogućnosti (naravno letačke) su nedvojbeno zapanjujuće.

Instagram prati vašu lokaciju i dijeli je – novi problem?

DJI Avata u stanju je lebdjeti kao običan dron ali i naglo ubrzati. Moguće je zumirati određeni objekt te isto tako i smanjivati skučene prostore u djeliću sekunde. Postoje više načina rada u kojima DJI Avata može pokazati u potpunosti sav svoj potencijal.

Postoje tri načina rada:

  • Normalan – u kojem DJI Avata radi kao „obični” DJI dron, odnosno lebdeći u mjestu uz korištenje satelitske navigacije sustava.
  • Ručni način rada – (podržan uz DJI FPV Remote Controller 2) je onaj u kojem imate potpunu, neograničenu kontrolu i dobivate impresivno FPV iskustvo leta, uz mogućnost prilagođavanja parametara prema želji
  • Sportski – hibridna mješavina druga dva (već spomenuta) načina rada. Nudi neke mogućnosti dinamičkog kretanja kao i mogućnost ručnog načina rada. Sportski način dolazi s ključnim sigurnosnim značajkama.

Ovo impresivno iskustvo korištenja drona naravno da ima i svoju popratnu cijenu. Ona je 629$ (kada se isključivo kupuje DJI Avata dron) ili 1.3800$ (kada se u paketu uz dron dobiva i DJI Goggles 2 i DJI Motion Controllerom).

tekst4sl3 4

Isto tako moguće je čitav paket kupiti ali uz dolazak napredne inačice DJI Goggles 2 V2 ali tada cijena iznosi 1.168$.

Kalifornija prva zabranjuje prodaju vozila na fosilna goriva

Ako vam je ovo malo DJI nudi i kupnju dodatnog paketa u kojem se dobivaju dvije dodatne baterije (ne zaboravite da jedna baterija donosi 18min letenja) te punjač za punjenje baterije tada cijena pojedinačnog paketa iznosi 279$.

tekst4sl4 1

DJI Avata dron moguće je kupiti na službenim DJI stranicama.

Najčitanije