Banner
tekst1naslovna 1

Disney+ usprkos odličnim rezultatima povisuje cijenu i uvodi oglase

Tek što je došao na naše tržište (doduše na globalnom je duže vrijeme) Disney+ diže cijene i uvodi oglase iako ima vrhunski posljednji kvartal -nelogičan potez.

Moramo priznati da nikada do sada nismo čuli za ništa slično. Disney+ nema dugo da je stigao na naše područje i baš u tom vremenskom razdoblju, zabilježio je odlične prodajne rezultate (posljednji kvartal tome govori u prilog).

tekst1sl3 2

Ali ono što ćemo sada reći (napisati) iznenadilo je čak i nas. Riječ je o odluci kojom Disney+ usprkos vrhunskim prodajnim rezultatima podiže cijenu i prvi uvodi podršku za oglase.

Troboj Online Streaming platformi: Netflix, HBO Max, Disney+ ?

Znači na Disney+ dolaze reklame. Dolazak reklama zakazan je za prosinac 2022 te će shodno tome postojati dva modela „naplate” (paketa) – onaj s oglasima i onaj bez oglasa.

tekst1sl2 1

Točnije poskupljenje i podrška oglasima započinje 08.12.2022. Tijek izjave CEO-a Disney+, Boba Chapeka rekao je kako će podrška za oglasima biti manje nametljiva nego što će to biti slučaj kod konkurencije, gdje je zasigurno u prvom planu mislio na Netflix.

Xiaomi predstavio MIX Fold 2 i Redmi K50 Ultra

Koji je najavio dolazak (podrške) oglasima ali shodno tome i smanjenje cijene (mjesečne) pretplate. Dok u slučaju Disney+ streaming servisa imamo potpuno obrnutu situaciju.

5 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i uštedjeti električnu energiju

Tako će pretplata sa oglasima na mjesečnoj razini od dosadašnjih 6,99$ na 7,99$ će verzija bez oglasa na mjesečnoj razini koštati 10,99$. Koji je korak naveo čelnike Disney+ streaming platforme da se odluče za ovakav potez, nije nam poznato.

tekst1sl1

Ono što možemo reći je očita želja za nekom vrstom dominacije. No mišljenja smo kako Disney+ će tim korakom samo izgubiti svoje korisnike odnosno kako se tim korisnicima i neće baš svidjeti potez koji priprema Disney+.

Apple krenuo sa proizvodnjom iPhonea 14

Posebice nas muči odnosno nejasno nam je zašto si Disney+ uzima taj potez kada znamo da se iza njega kriju mnogi filmski „velikani” i da u svojem portfelju Disney+ ima mnogo vrhunskim filmskih studija.

Disney+ stiže u Hrvatsku (i našu regiju) 14.06.2022.

Tko zna možda je svima njima želja dodatna zarada, odnosno svi bi željeli uzeti svoj dio tržišnog kolača. Što se neće baš pokazati kao pretjerano dobar plan.

tekst1naslovna 5

Posebice ako uzmemo u obzir kako Disney+ (na našem govornom području) ne nudi lokalizaciju sadržaja – prijevoda te mu već i taj elemente mnogi potencijalni korisnici zamjeraju.

YouTube donosi Pinch to zoom na Android

Bob Chapek rekao je kako će dječji profili biti „zaštićeni” od prikazivanja oglasa (reklama) te će ista odluka isključivo vrijediti za sve one odrasle koji koriste Disney+ a imaju 18 godina ili više.

Netflix stao na kraj „dijeljenju” lozinki

Sada su na potezu sami korisnici (publika) da vidimo kako će oni reagirati i što će točno reći na navedeno. Ali smo mišljenja kako baš i neće odveć biti zadovoljni istim odnosno kako će imati mnogo toga za zamjeriti Disney+ streaming platformi.

tekst1naslovna 1

Ipak potrebno je pričekati možda nas na kraju dočeka „promjena odluke” i način da će Disney+ sve ostaviti po starom kao što je to i do sada slučaj.

Najčitanije