huawei
1 38

Dimensity 9400 biti će slabiji od Snapdragon-a 8 Gen 4 ali bolji od Apple M3

Mediatekov nadolazeći čipset Dimensity 9400 obećava revolucionarna poboljšanja u mobilnoj tehnologiji s novim Cortex-X5 i Cortex-X4 jezgrama te ARM Immortalis-G9XX GPU-om, pružajući značajan napredak u sirovoj procesorskoj snazi. Iako preliminarni benchmark rezultati sugeriraju skromnije povećanje u performansama GPU-a, Geekbench rezultati nagovješćuju impresivne metrike performansi, potencijalno postavljajući novi standard u mobilnom računarstvu.

Mediatekov nadolazeći čipset Dimensity 9400, prema informacijama od Digital Chat Stationa, obećava revolucionarna poboljšanja u performansama.

Xiaomi 14 na testu, prvi dojmovi su jako dobri

S novim Cortex-X5 i Cortex-X4 jezgrama na TSMC-ovoj 3 nm litografiji, zajedno s novim ARM Immortalis-G9XX GPU-om, vjerojatno Immortalis-G920, očekuje se da će postaviti nove standarde u industriji mobilnih čipova.

1 38

U posljednjim objavama Digital Chat Stationa na Weibu, otkrivene su specifikacije koje otkrivaju impresivne detalje o Dimensityju 9400. Konfiguracija će uključivati jednu Cortex-X5 jezgru i tri Cortex-X4 jezgre, koje će biti temeljene na TSMC-ovoj 3 nm ‘N3E’ litografiji druge generacije.

Xiaomi 14 Ultra i u plavoj boji

Osim toga, očekuje se da će ovaj čipset uključivati novu seriju GPU-a, nazvanu ARM Immortalis-G9XX, nasljednika Immortalis-G720 koji je bio prisutan u prethodnom Dimensityju 9300.

2 29

Iako detalji o samom GPU modelu ostaju tajnoviti, pretpostavlja se da će nositi oznaku Immortalis-G920. Ranija ispitivanja performansi sugeriraju nešto skromnije poboljšanje u odnosu na prethodnika.

Samsung Galaxy Z Fold 6: Revolucionarni dizajn za novu generaciju

Međutim, nedavni Geekbench 6 rezultati otkrivaju obećavajuće performanse Dimensityja 9400. Jednojezgreni rezultat od 2.700 i višejezgreni rezultati koji se približavaju granici od 10.000 predstavljaju značajan napredak u odnosu na prethodne modele.

1 13

Iako ovi rezultati zaostaju za Snapdragonom 8 Gen 4, sugeriraju da MediaTek sustiže konkurenciju, uključujući čak i Apple M3 klase stolnih računala.

Asus Zenfone 11 Ultra – predstavljanje 14.03.2024.

Unatoč obećavajućim rezultatima benchmarkinga, važno je napomenuti da stvarna izvedba čipseta ovisi o različitim čimbenicima izvan sirove procesorske snage. Ipak, predviđanja o impresivnim performansama ovog čipseta obećavaju uzbudljivu eru za mobilne entuzijaste i tehnološke inovatore.

2

Osim samih performansi, važno je istaknuti kako će Dimensity 9400 pružiti platformu za razvoj naprednih mobilnih aplikacija, igara i drugih inovacija.

Snapdragon 8 Gen 4 vs. Exynos 9400 – prvo benchmark testiranje

S bržim procesorom i poboljšanom grafikom, korisnici mogu očekivati fluidnije iskustvo u multitasking-u, bolje gaming performanse i podršku za napredne AI aplikacije.

2 7

S obzirom na sve navedeno, Dimensity 9400 obećava biti impresivan čipset koji će donijeti značajna poboljšanja u svijetu mobilne tehnologije. S kombinacijom vrhunskih procesorskih jezgri i moćnog GPU-a, ovaj čipset postavlja novi standard za performanse pametnih telefona.

Xiaomi 15 donosi specifikacije koje predvodi Snapdragon 8 Gen 4 čip

Dok čekamo službenu potvrdu i komercijalno lansiranje, nestrpljivo očekujemo kako će se ove revolucionarne tehnologije integrirati u buduće uređaje i oblikovati naš digitalni svijet u godinama koje dolaze.

Najčitanije