Banner
NN 1

Chrome M120: Poboljšane značajke sigurnosti, grupiranja kartica i performansi za savršeno internetsko iskustvo

Najnovije ažuriranje Google Chrome preglednika, verzija M120, donosi značajna poboljšanja u sigurnosti, organizaciji kartica i performansama. Unaprijeđena "Sigurnosna provjera" automatski obavještava korisnike o ugroženim lozinkama i štetnim proširenjima, pružajući proaktivnu sigurnost. Dodatno, grupiranje kartica na radnoj površini omogućuje korisnicima jednostavno prenošenje grupa na druge uređaje. Ažuriranje također poboljšava rad "Čuvara memorije" i pruža informacije o uštedi memorije za neaktivne kartice.

Googleova predanost konstantnom unaprjeđenju njihovog internetskog preglednika Chrome nastavlja se s najnovijim ažuriranjem – verzijom M120.

Appleovo ambiciozno partnerstvo s medijskim gigantima za unapređenje umjetne inteligencije

Ovo ažuriranje uvodi niz inovacija koje će poboljšati sigurnost, olakšati organizaciju kartica i dodatno optimizirati performanse, stvarajući tako vrhunsko internetsko iskustvo za korisnike diljem svijeta.

1 16

Jedna od ključnih značajki ovog ažuriranja je unaprijeđena “Sigurnosna provjera”, koja sada radi dosljedno u pozadini. Ova značajka korisnicima pruža proaktivna upozorenja o potencijalno ugroženim lozinkama, štetnim proširenjima i dopuštenjima za web stranice.

Honor Magic6 Porsche Design – Luksuzna suradnja s vilinskim dodirima tehnologije

Umjesto da sami provjeravaju status svojih lozinki, korisnici će automatski primati obavijesti o mogućim prijetnjama. Upozorenja će biti smještena u jednostavan izbornik s tri točke u gornjem desnom kutu preglednika, omogućujući brz i jednostavan pristup relevantnim informacijama.

2 15

Osim poboljšane sigurnosne provjere, korisnici će biti informirani i o preuzimanju “potencijalno štetnih” proširenja, kao i obaviješteni o zastarjelom Chrome pregledniku.

Google Play omogućuje deinstaliranje aplikacija na daljinu

Dodatno, Chrome će sada automatski uklanjati dopuštenja koja korisnici nisu koristili ili posjećivali web stranice neko vrijeme. To uključuje opoziv pristupa lokaciji ili kameri, pružajući korisnicima veći nadzor nad svojom privatnošću. Slična značajka postoji i za Android telefone, gdje će se automatski povući sva dopuštenja ako aplikacija nije otvorena dulje vrijeme.

3 13

Pored poboljšanja u sigurnosnoj provjeri, Chrome M120 donosi revolucionarnu značajku grupiranja kartica na radnoj površini s funkcijom “spremanja” grupa.

Google Play trgovina dobiva novi izgled bez polja za pretragu

Ova mogućnost omogućuje korisnicima da grupiraju kartice i jednostavno ih prenesu na druge povezane uređaje. Ova inovacija čini internetsko iskustvo fleksibilnijim i prilagodljivijim, čime se udovoljava potrebama modernih korisnika koji često prelaze s jednog uređaja na drugi.

tekst2sl1 1

Google naglašava da će ova značajka postati dostupna korisnicima Chromea za stolna računala “tijekom sljedećih nekoliko tjedana”, pružajući dovoljno vremena korisnicima da se prilagode i iskoriste ovu korisnu funkcionalnost.

Google Gemini ipak nije tako “pametan”

Što se tiče poboljšanja performansi, M120 ažuriranje donosi nadogradnje na već postojeći “Čuvar memorije”. Ova značajka, predstavljena 2022. godine, sada omogućuje korisnicima da u stvarnom vremenu prate koliko memorije svaka kartica koristi.

tekst2sl3 1

Prilikom postavljanja pokazivača iznad kartice na radnoj površini, korisnici će sada vidjeti trenutnu potrošnju memorije, pružajući im veći uvid i kontrolu nad resursima njihovog računala.

Samsung i Google žele konkurirati Dolby Atmos standardu zvuka

Kao dodatni korak prema poboljšanju korisničkog iskustva, Google je implementirao obavijesti o potencijalnoj uštedi memorije za neaktivne kartice, pomažući korisnicima u boljem upravljanju njihovim otvorenim karticama i resursima računala.

tekst2sl4

Chrome M120 predstavlja značajno ažuriranje koje nadmašuje očekivanja korisnika u pogledu sigurnosti, organizacije kartica i performansi pregledavanja.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Ova unaprijeđenja jasno pokazuju Googleovu posvećenost pružanju vrhunskog internetskog iskustva, čime Chrome ostaje jedan od najpopularnijih preglednika na tržištu. Korisnici mogu jedva dočekati ova poboljšanja, koja će pridonijeti još ugodnijem i sigurnijem surfanju internetom.

Najčitanije