Banner
tekst2sl1 1

ChatGPT dobiva nove značajke i “prečace” za lakšu interakciju s korisnikom

Kada govorimo o umjetnoj inteligenciji, uvijek nam prvi na um padne ChatGPT - e pa upravo je on dobio nove značajke za jednostavnije korištenje.

Umjetna inteligencija (AI) je doživjela impresivan prodor u posljednjih nekoliko godina, postajući sve značajnija i prisutnija u našem svakodnevnom životu. Jedan od najpoznatijih primjera AI je ChatGPT, razvijen od strane OpenAI, koji je postao popularan alat za komunikaciju s umjetnom inteligencijom.

Apple Watch 9 biti će “manja” nadogradnja u odnosu na prethodnika – zna se cijena

Kada se spomene Umjetna Inteligencija, često se prvo sjetimo ChatGPT-a. Naša stranica već je više puta pisala o ovom inovativnom chatbotu i istraživala njegove mogućnosti. ChatGPT je prošao dug put od svojih početaka do trenutne dostupnosti na iOS i Android platformama, što ga je učinilo pristupačnijim korisnicima diljem svijeta.

tekst3naslovna 1

Unatoč svojoj popularnosti, ChatGPT ima nekoliko nedostataka. Jedna od glavnih mana je njegova ograničena ažurnost s novim informacijama. Naime, ChatGPT nije najbolji izvor za najnovije informacije nakon 2022. godine. Međutim, OpenAI je prepoznao ovaj problem i najavio značajna ažuriranja s ciljem poboljšanja korisničke interakcije i iskustva s ChatGPT-om.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

Najnovije ažuriranje donosi nekoliko značajnih promjena. Prva su brzi primjeri koji će korisnicima omogućiti bolje formuliranje njihovih upita. ChatGPT će pružiti korisne prijedloge i zamijeniti prethodno praznu početnu stranicu. Također, predloženi odgovori su nova značajka koja omogućuje ChatGPT-u da predloži relevantne nastavke u razgovorima, što će korisnicima omogućiti dublje zastranjivanje u rasprave.

tekst3sl4

Jedna od ključnih promjena u ovom ažuriranju je usvajanje GPT-4 kao zadani model, zamjenjujući prethodni GPT-3.5 model. To znači da će korisnici sada automatski koristiti GPT-4 kao svoj zadani odabir, a umjetna inteligencija će zapamtiti posljednji odabrani model korisnika kako bi se eliminirala potreba za ručnim prebacivanjem između modela.

Apple predstavlja iPhone 15 modele 13.09.2023. – poznate cijene

Ažuriranje također omogućuje korisnicima učitavanje više datoteka, što će ChatGPT-u omogućiti analiziranje i izvlačenje uvida iz nekoliko datoteka istovremeno. Ova mogućnost će biti dostupna uz beta verziju Code Interpretera za sve korisnike Plusa, što će dodatno poboljšati iskustvo korisnika.

tekst3sl3

Još jedna značajna promjena koju korisnici mogu primijetiti je poboljšano trajanje prijave. AI će sada duže vrijeme držati korisnike prijavljenima, čime se elimira potreba za prijavom svaka dva tjedna. Također, OpenAI je uveo prijateljskiju stranicu za prijavu kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo.

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

Kako bi korisnicima omogućio brži pristup ChatGPT funkcijama, OpenAI je uveo tipkovničke prečace. Na primjer, ‘Ctrl + Shift + C’ će kopirati blokove koda, a ‘Ctrl + /’ će prikazati cijeli popis prečaca.

tekst3sl1 1

Nadalje, OpenAI je već u razvoju naprednog jezičnog modela GPT-5. Iako još nema službene potvrde o lansiranju, prema prijavama zaštitnih znakova, nagađa se da će GPT-5 donijeti značajna poboljšanja, kao što su smanjene halucinacije, multimodalne mogućnosti, poboljšana memorija i više parametara. Korisnici s nestrpljenjem iščekuju dolazak ovog novog modela.

Apple Siri razumjet će vas i kada ništa ne kažete

Unatoč obećavajućim ažuriranjima, za sada još nema službene potvrde kada će ove novosti postati dostupne korisnicima. Međutim, očekuje se da neće biti potrebno čekati predugo i da će korisnici uskoro moći iskusiti sve nove značajke.

tekst3sl5

ChatGPT je alat koji se koristi u raznim područjima, a njegova besplatna inačica već pruža korisnicima osnovne mogućnosti. Plaćena verzija donosi neke naprednije značajke i omogućuje korištenje GPT-5 sustava, što će biti od posebnog interesa za profesionalne korisnike.

HT i ISKON od 1.10.2023. dižu cijene za 5%

Osobno, koristim (autor ovog teksta) ChatGPT u svojim istraživanjima i radu, a isti mi se čini iznimno korisnim i intuitivnim alatom. ChatGPT je pristupačan, brz i omogućuje mi da brzo pronađem odgovore na pitanja i rješenja za probleme s kojima se susrećem u svom području rada. Posebno mi je drago čuti da će novi GPT-4 i GPT-5 modeli donijeti značajna poboljšanja koja će dodatno unaprijediti moje korisničko iskustvo.

tekst3sl2

Sve u svemu, ChatGPT je iznimno koristan alat koji omogućuje brzu i učinkovitu interakciju s umjetnom inteligencijom. Očekujem s nestrpljenjem nova ažuriranja i nadogradnje, kao i dolazak GPT-5 modela koji će donijeti još naprednije mogućnosti i još veću ažurnost u informacijama. OpenAI je pokazao predanost kontinuiranom poboljšanju svog AI chatbota, što će zasigurno pridonijeti daljnjem usponu umjetne inteligencije u našem svakodnevnom životu.

Najčitanije