Banner
teskt1naslovna

CES 2023: Verge TS Ultra – električni motocikl koji je došao iz budućnosti

Zanimljivo predstavljanje imao je Finski proizvođač električnih motocikala "Verge Motorcycles", s modelom motocikla "Verge TS Ultra".

Da CES sajam nije uvijek „rezerviran” samo za gadgete, gdje u prvom redu mislimo na potrošačku elektroniku poput pametnih telefona, tableta ili računala.

CES 2023: Sony i Honda predstavili brend „Afeela” – koncept električnog automobila

Ovdje svoje mjesto mogu naći i ostale „industrije grane” poput autoindustrije. Sada kada smo zakoračili u vrijeme elektrifikacije automobila, nije čudno više vidjeti da se promoviraju, proizvode neki novi modeli električnih vozila ali i ostalih prijevoznih sredstava koji u sve većoj mjeri idu ka elektrifikaciji.

tekst1sl1 1

Tu naravno ubrajamo i motocikle a baš danas želimo nešto više reći o jednom od njih. Ovoga puta nemamo namjeru spominjati popularne proizvođače motocikala (koji su također započeli s uvođenjem elektrifikacije).

Već ćemo ovaj članak posvetiti jednom „malom” i relativno novom Finskom proizvođaču. Njezino ime je „Verge Motorcycles” a na ovogodišnji CES došla je s modelom električnom motocikla imena: „Verge TS Ultra”.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

Kao što i sami možete vidjeti ovdje je riječ ponajprije o futurističkom izgledu ali su i njegove značajke (mogućnosti) također možemo slobodno reći futurističke.

tekst1sl2 2

Ipak nije sve u izgledu,zar ne? Tako tehničke specifikacije Verge TS Ultra električnog motocikla navode kako je „on” u stanju ići snagom od 149kW što bi odgovaralo snazi motora od 201KS.

Bugatti 9.0 – električni romobil u prodaji

S jednim punjenjem Verge TS Ultra može prijeći 233milje odnosno 375km, što svakako nije „zanemarivo” ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o električnom motociklu još kada uzmemo u obzir kako je maksimalna brzina 200km/h.

tekst1sl3 1

Sam proces punjenja odnosno vrijeme potrebno da se baterije napuni (0-80%) je 25min. A od 0 do 100km/h ide za 2,5sec. Nemojte zaboraviti da ćete ovu „zabavu” i „nezaboravno iskustvo” svakako morati i dosta platiti.

Kawasaki Elektrode 2023 – prvi električni bicikl za djecu

Cijena Verge TS Ultra električnog motocikla iznosi 45,000$. Proizvodni proces Verge TS Ultra električnog motocikla već je započeo. A govori se kako će prvi modeli biti dostupni za kupovinu u proljeće ove godine.

tekst1sl5 1

U narednom razdoblju proizvođač „Verge Motorcycles” na tržište će donijeti konfigurator električnog motocikla. Gdje će potencijalni kupci moći posve samostalno „kreirati” vlastiti (personalni) model te shodno svojim željama saznati i cijenu, koju će biti potrebno izdvojiti za isti.

Ford u Europu iduće godine dovodi „električnu Fiestu”

Raduje nas što je proces elektrifikacije motocikala postepeno stigao i ka manje „poznatim” proizvođačima i u globalnu što struja polako više nije „ekskluziva” samo za automobile.

teskt1sl4

Sigurni smo kako ćemo još u naredno vrijeme imati prilike pisati o ovog proizvođaču iz Finske a svakako ćemo u narednim danima još nešto više reći i o Verge TS Ultra električnom motociklu. Jer novo razdoblje električnih vozila i sada „dvo kotača” nalazi se pred nama.

Najčitanije