Banner
tekst1naslovna 3

Boksački spektakl: Joshua, Helenius, Hrgović, McKean, Chisora [Gdje gledati]?

Večeras na RTL televiziji sprema se veliki boksači spektakl u kojem sudjeluje i naš Filip Hrgović.

Nakon što je Dillian Whyte bio prisiljen odustati od svoje pozicije u glavnoj borbi zbog pozitivnog doping testa, novi protivnik Anthonyja Joshue postao je Robert Helenius, boksač koji se trenutačno nalazi na 24. mjestu prema ocjeni BoxReca.

Helenius je bivši sparing-partner Deontaya Wildera, a tijekom svoje profesionalne karijere ostvario je 32 pobjede (21 KO) uz četiri poraza.

U subotu, 12. kolovoza, u londonskoj O2 areni, snažni Finci će se suočiti s popularnim Britancem u meču od 12 rundi. Cijeli događaj bit će dostupan ne samo na glavnom kanalu RTL-a od 21:30 sati, već i na platformi PLAY, gdje će publika moći pratiti kompletan događaj počevši od 20 sati. Komentatorski tim, sastavljen od Antonija Vuksanovića i Željka Mavrovića, pratit će i komentirati sve akcije.

39-godišnji teškaš Robert Helenius nedavno je pobijedio sunarodnjaka Miku Mielonena u svojoj posljednjoj borbi. U prethodnom meču, koji se održao krajem 2022., boksački se okušao protiv Deontaya Wildera te doživio nokaut.

Anthony Joshua izjavljuje da se iznenadio izborom Heleniusa kao protivnika, no izražava svoje poštovanje prema njemu, kao i prema svakom drugom boksaču.

Istaknuo je svoju fokusiranost na pobjedu te ambiciju da napreduje prema većim izazovima. Ipak, trenutno mu je prioritet subotnja borba. S druge strane, Helenius je uzbuđen što će se suočiti s Joshuom i hrabro naglašava svoju spremnost da se uhvati u koštac sa svim izazovima, ne želeći propustiti ovu priliku koja mu se ukazala.

Tijekom večeri, u uvodnoj borbi, IBF-ov obavezni izazivač za svjetski naslov Filip Hrgović (15-0, 12 KO) stavit će se na ispit protiv neporaženog Australca Demseya McKean-a (22-0, 14 KO).

Pobjednik ovog susreta imaće priliku izboriti se za mogućnost borbe protiv ujedinjenog svjetskog prvaka Oleksandra Usyka iz Ukrajine. Hrgović je dosad ostvario značajne uspjehe, a posebno se ističe njegova pobjeda protiv Zhileija Zhanga na eventu u Saudijskoj Arabiji prošle godine, istom eventu na kojem je Oleksandr Usyk svladao Anthonyja Joshuu.

Hrgović naglašava da se teškaški prvaci više ne mogu izbjegavati, te da će, nakon što pobijedi Demseya McKeana 12. kolovoza, biti nezaobilazan protivnik za njih. Ističe da je strpljivo čekao svoj trenutak i da sada dolazi po naslove, spremnošću da ih donese u Hrvatsku.

 

Osim toga, u ostalim borbama te večeri, možemo očekivati susret Dereka Chisora (33-12, 23 KO), dvostrukog izazivača za svjetski naslov, protiv Amerikanca Geralda Washingtona (20-5-1, 13 KO).

Također, Johnny Fisher (9-0, 8 KO) ima priliku osvojiti svoj prvi pojas u teškoj kategoriji protiv Harryja Armstronga (5-1-1) za južno područje. Tijekom drugog dijela događaja, Campbell Hatton (12-0, 5 KO) će se suočiti s Tomom Ansellom (10-4, 2 KO), dok će George Liddard (3-0, 3 KO) boksački izmjeriti snage s Basom Oosterweghelom (5-1, 3 KO). Također, Maisey Rose Courtney (3-0) će se suočiti s Gemmom Ruegg (7-7, 1 KO).

Boksački spektakl bit će emitiran na glavnom kanalu RTL-a s početkom u 21:30 sati, a također će biti dostupan i na platformi PLAY s početkom u 20 sati. Komentatori Antonio Vuksanović i Željko Mavrović pratit će sve akcije i podijeliti svoje stručne analize s publikom.

Najčitanije