Banner
tekst3sl1 3

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

BMW će za nekoliko mjeseci predstaviti (8. generaciju) "serije 5" - ovoga puta ona dolazi u potpuno električnog obradi.

Izgleda kako i oni „najljući” protivnici elektrifikacije, polako popuštaju. Tako je BMW na svojoj godišnjoj konferenciji osim vrhunskih poslovnih izvještaja najavio i nešto čemu se malo tko mogao nadati.

BMW „Neue Klasse” predstavlja ne CES-u 2023. – spoj vodika i struje

Bilo je govora o nadolazećoj 8. generaciji BMW 5-ice. No ovoga puta upravo ovaj model automobila, tržištu će biti dostupan u potpuno elektrificiranoj izvedbi, odnosno isključivo pogonjen na struju.

tekst3sl2 3

Tome u prilog govore i statistički podatci koji jasno pokazuju kako je BMW prošle godine prodao 215,000 električnih automobila te ove i iduće godine tvrtke tu brojku planira povećati za 15%.

BMW razvija električnu zvijer sa 1.342KS

Odnosno dolaskom 2025. i 2026. godine ta će se brojka povećati za još 20%. Svaki treći prodani BMW od 2026. bit će električni. Pustimo mi statističke podatke i krenimo na one nama (a vjerujemo i vama zanimljivije).

tekst3sl3 4

Rekli smo već kako su BMW-ovi planovi s 8. generacijom „serije 5” poprilično vezani uz elektrifikaciju. Te će čitava unutrašnjost odisati digitalizacijom i tom „futurističkom energijom”. BMW „serije 5” (8. generacija) na tržištu će biti dostupan u nekoliko izvedbi s jednim ili dva elektromotora.

Europska Unija: Zabrana prodaje benzinaca i dizelaša od 2035.

No za one koji „pate” sa surovim Benzinskim / Dizelskim snagama bit će tu i „Performance” verzija iz okrilja BMW „M paketa”. Za ovaj se model govori kako će biti onaj „dobri stari” BMW serije 5 ali to svakako treba tržište i sami kupci ocijeniti.

tekst3sl4 3

Kada već govorimo o dobrim vijestima također je potrebno naglasiti kako će BMW „serije 5” biti tržištu dostupan i u „Touring” verziji odnosno tu je riječ o karavanskoj izvedbi samo pogonjenoj na struju.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Osim ove nadolazeće BMW „serije 5” (8. generacije) koju ćemo na tržištu imati prilike vidjeti za nekoliko mjeseci, tvrtka sve svoje napore ulaže i ka „Neue Klasse” modelima automobila.

tekst3sl5 2

O njima smo već na našim stranicama i pisali. U prvom redu „Neue Klasse” donosi „spoj” vodika i struje. Iako za sada nisu navedene pojedine specifikacije, ističe se kako proizvodni proces kreće 2025. godine i sama proizvodnja krenuti će u Mađarskoj.

VW pruža besplatno praćenje vozila prvih pet godina

Da bi zatim 2026. godine proizvodnom procesu bila pridružena i „matična tvornica” u Minhenu. Daljnji planovi govore kako će se 2027. godine proizvodnom procesu pridružiti i tvornica u Louis Potos.

Dok će prije kraja 2028. tržište imati prilike uživati u šest različitih modela Neue Klasse električnih automobila. Bilo kako bilo, čini se kako pomalo dolazi „kraj” automobilima pokretanim na fosilna goriva.

Xiaomi automobili dolaze početkom Q1 2024.

Uostalom to je naredila i Europska Unija koja je rekli kako do 2035. treba stupiti na snagu zabrane prodaje Benzinaca i Dizelaša.

Najčitanije