Banner
tekst1naslovna 4

Asus ZenFone 9 i Rog 6 vidljivi u ažuriranju Androida 12

Dolaskom Androida 12 na Asus pametne telefone dobili smo i izgled ZenFone 9 i Rog 6 modela koji tek trebaju biti predstavljeni.

Neko vrijeme je prošlo od kada smo pisali kako je Asus odlučio dovesti Android 12 na pojedine modele svojih pametnih telefona (popis i članak). Nakon navedenog također smo spomenuli i prikazali po prvi puta dizajn nadolazećeg Asus ZenFone 9 modela pametnog telefona.

Asus ZenFone 9 – prve glasine o dva zaslona

Dizajn je inspiriran aktualnim modelima ostalih proizvođača te stražnja strana donosi već viđeni modul dvostruke kamere dok će neki detalji biti „ukradeni” iz starijih Asus Rog linija pametnih telefona.

Asus Zenfone 5 recenzija

Riječ je o tome da će logo Asusa svijetliti na stražnjoj strani ZenFone 9 pametnog telefona a osim njega spominje se sve više i dizajn Asus Rog 6 modela. Dolaskom Androida 12 na ZenFone 8 model dobili smo sasvim neočekivano i dodatan pogled na nadolazeće modele ZenFone i Rog pametnih telefona.

tekst1sl1 4
ZenFone 9

Fotografije koje prikazuju izgled ova dva nadolazeća modela ujedno i prikazuju značajke koje Android 12 donosi na ZenFone 8 a nama daje izravan prikaz samog izgleda dva nadolazeća modela.

Samsungov punjač od 45W vraća se na Galaxy S22 liniju pametnih telefona

Kako smo bili i rekli Asus ZenFone 8 donosit će dvostruki modul kamere sa stražnje strane, glavna kamera navodno će dolaziti s rezolucijom od 50MP dok bi drugi modul bio modul ultraširoke kamere s rezolucijom 12MP (ispod modula kamere nalazi se brojčana oznaka 09 što dodatno sugerira kako će riječ biti o ZenFone 9 pametnom telefonu).

tekst1sl2 2
ZenFone 9

Naravno oba nadolazeća modela bit će pokretana Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom i dolazit će s predinstaliranim Androidom 12. Tu se nalaze i neke informacije u vezi Asus Rog 6 modela a prva od njih je (i sam pogled na fotografiju) dizajn nadolazećeg pametnog telefona ponajprije namijenjenog svima onima koji na telefonu vole igrati igrice.

Samsung Galaxy S21 FE 5G službeno. Napokon 🙂

Asus Rog 6 za sada ne donosi informacije o hardveru već se samo zna kako će i njega pokretati aktualna generacija Snapdragon 8 Gen 1 chipseta. Jedina novina u odnosu na aktualnu seriju Asus Rog 5 je smještanje LED-bljeskalice.

tekst2sl3
Rog 6

Ona je očito na Asus Rog 6 smještena unutar samog modula kamere odmah do leće makro kamere (kako nam se čini). Govori se kako će Asus Rog 6 svojim dolaskom predstaviti i novi način odvođenja topline odnosno pozicioniranje cijevi za odvođenje toplog zraka izvan pametnog telefona.

Razer u suradnji predstavio pametne satove: Razer X Fossil Gen 6 i Skagen Falster Gen 6

Ali čini se kako ništa više o tome nećemo doznati prije samog predstavljanja. Kada će se to desiti za sada nije poznato ali se veselimo uskoro dodatnim informacijama u vezi nadolazećih Asus ZenFone 9 i Asus Rog 6 pametnih telefona pa čak i dolasku prvih 3D modela.

Najčitanije