Banner
tekst3naslovna

Asus ZenFone 9 – prve glasine o dva zaslona

Tek što smo pisali o dolasku Androida 12 na Asus pametne telefone imamo glasine o nadolazećem ZenFone 9 modelu.

Prije nekoliko dana pričali smo o dolasku Androida 12 na Asus pametne telefone, točnije na pojedine modele među kojima se nalaze ZenFone 8 (i Flip) te Asus ROG modeli. Sada prenosimo prve glasine i nadolazećem nasljedniku ZenFone 8 a kako se sada čini njegovo će ime biti vrlo jednostavno, ZenFone 9.

Samsung donosi tri tipa monitora na CES 2022

Više nego li možemo zamisliti postoje sličnosti između Asus Rog modela pametnih telefona i onih Asus ZenFone. Ako i sada imamo prve glasine u vezi oba modela a čak se i neke dizajnerske ideje preklapaju. Tako se govori kako će Asus ZenFone 9 imati po prvi puta sekundarni (stražnji) zaslon nešto nalik na Asus Rog 5 pametnom telefonu. Naravno neće to biti toliko dobro odrađeno i s mnogo značajki kao kod Asus Rog 5 modela.

Xiaomi 12 Pro – ispunjena očekivanja?

Već će se isključivo raditi o osnovnim značajkama kao što je prikazivanje vremenske prognoze na Asus ZenFone 9 modelu. Dizajn nadolazećeg Asus ZenFone 9 bit će nadahnut „minimalizmom” ili se za sada barem tako govori što je poznato iz glasina. Internetom se proširila fotografija koja prikazuje postavke stražnjeg dvostrukog tapkanja po poklopcu.

tekst3sl1

Kako se može vidjeti iz fotografije prikazan je model s dvije stražnje kamere slične onakvima kakve još uvijek imamo prilike vidjeti na Asus ZenFone 8. Dvostruko tapkanje po poklopcu čini se kako će Asus preuzeti od Apple odnosno od njihovog iOS mobilnog operativnog sustava. Fotografija prikazuje nekoliko opcija koje se mogu odabrati što će se desiti kada se dvostruko tapkanje po poklopcu napravi.

Microsoft pokazao patent trostrukog sklopivog telefona

Tu stoji odabir opcija hoće li se napraviti snimka zaslona ili će se otvoriti (pokrenuti) sučelje kamere. Naravno moguće je uključiti odnosno aktivirati ili deaktivirati dvostruko tapkanje naravno ovisno o želji korisnika. Kako je još do samog predstavljanja ostalo mnogo vremena (da iskreno kažemo niti još nije poznat okvirni vremenski period) mnogi na internetu su rekli kako ove glasine i pripadajuću fotografiju treba uzeti s dozom opreza.

Apple iPhone 14 također bez SIM utora

Asus ZenFone 9 će prema svemu sudeći doći s predinstaliranim Androidom 12 a sigurni smo kako će u vremenima koji su pred nama dobiti još mnogo glasina i fotografija koje će se doticati značajka i samog izgleda nadolazećeg Asus ZenFone 9 pametnog telefona. Spominje se čak i dolazak novog Asus Rog 6 pametnog telefona ali o njemu za sada nemamo neke konkretnije informacije.

Apple iPhone 15 Pro – neće imati SIM utor (navodno)

Dok čekamo dolazak više glasina u vezi nadolazećih Asus ZenFone i Asus ROG telefona, podsjetimo vas kako je Asus izdao „popis” nadogradnji pametnih telefona za Android 12 pa pogledajte isti na LINKU.

Najčitanije