Banner
DD22

Appleovo ambiciozno partnerstvo s medijskim gigantima za unapređenje umjetne inteligencije

Apple je, prema The New York Timesu, u pregovorima s izdavačima vijesti, uključujući NBC News, Condé Nast i IAC, oko potencijalnih višegodišnjih ugovora vrijednih najmanje 50 milijuna dolara. Cilj je koristiti arhive ovih medijskih kuća za treniranje generativnog AI chatbota. Tvrtka, koja troši milijune dolara dnevno na razvoj umjetne inteligencije, planira unaprijediti Siri i dodati nove značajke umjetne inteligencije iPhoneu s nadolazećim iOS-om 18. Iako je Siri uvedena 2011. godine, zaostaje za konkurencijom, a Apple želi nadmašiti nedostatke korištenjem arhiva vijesti za obuku svog AI sustava.

Honor Magic6 Porsche Design – Luksuzna suradnja s vilinskim dodirima tehnologije

Prema izvještaju The New York Timesa, Apple je u tijeku rasprava o potencijalnim “višegodišnjim ugovorima u vrijednosti od najmanje 50 milijuna dolara” s vodećim izdavačima vijesti, uključujući NBC News, Condé Nast (izdavač Voguea i The New Yorkera) te IAC (izdavač People, Better Homes and Gardens i The Daily Beast).

Nubia Z60 Ultra – do detalja rastavljena

Ovaj potez ima za cilj osigurati pristup bogatom sadržaju ovih medijskih kuća kako bi se koristio u obuci Appleovog generativnog AI chatbota.

3 19

Unutar sfere umjetne inteligencije, OpenAI također surađuje s novinskom agencijom Associated Press i matičnom tvrtkom Politico kako bi unaprijedili ChatGPT.

OnePlus 12R na tržištu 23.01.2024.

Apple, s druge strane, želi nadmašiti konkurenciju u području generativne umjetne inteligencije, a navodno troši milijune dolara dnevno na te napore. Osim toga, tvrtka ima velike planove za AI, uključujući poboljšanu verziju virtualnog asistenta Siri za iOS 18, što bi trebalo obradovati korisnike iPhonea.

tekst1sl1 13

Iako je Siri uvedena zajedno s iPhoneom 4s 2011. godine, ova virtualna asistentica zaostaje za Google Assistantom i Amazonovom Alexom. Kako bi uhvatila korak, Apple planira obnoviti Siri korištenjem tehnologije temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Virtualna stvarnost mogla bi biti ključni igrač lucidnih snova

Isto tako, tvrtka se nada dodavanju novih značajki umjetne inteligencije iPhoneu s iOS-om 18, što bi dodatno obogatilo korisničko iskustvo.

tekst4naslovna 1

Međutim, neki izdavači vijesti izražavaju zabrinutost zbog korištenja njihovih arhiva za obuku generativne umjetne inteligencije, unatoč potencijalno velikim isplatama od strane Applea.

Apple povlači Watch 9 i Ultra 2 čak i s online prodaje

Postoji strah od pravne odgovornosti koja proizlazi iz otvaranja svojih arhiva, a dio nesigurnosti potječe iz nejasnosti Appleovih planova u vezi s napredovanjem umjetne inteligencije.

tekst2naslovna 2

U pravcu traženja kvalitetnih podataka za razvoj generativnog AI proizvoda, rukovoditelji Applea aktivno pokušavaju osigurati pouzdanost svojeg sustava.

Apple Vision Pro na tržištu u veljači 2024.

Halucinacije, odnosno potpuno izmišljeni i pogrešni odgovori, predstavljaju izazov u području umjetne inteligencije. Apple vjeruje da korištenjem arhiva vijesti može eliminirati ove nedostatke i pružiti pouzdanije rezultate.

tekst3naslovna 2

Appleova ambicija u području umjetne inteligencije obećava uzbudljive inovacije. Partnerstvo s medijskim divovima ukazuje na ozbiljan pristup u treniranju njihovog AI sustava.

Apple donosi promijene kada su u pitanju AirPods slušalice – dolazi jeftiniji model

Unatoč izraženim zabrinutostima izdavača, očekuje se da će ova suradnja rezultirati unaprijeđenjem Siri i ostvarivanjem visokih ciljeva Applea u domeni umjetne inteligencije.

tekst3sl2

Kako će se ova strategija odraziti na budućnost tehnološkog diva, ostaje za vidjeti, ali definitivno obećava novo poglavlje u svijetu AI inovacija.

TikTok poboljšava iskustvo na sklopivim uređajima s “potpunom nadogradnjom”

Hoće li ovaj plan zaista uroditi plodom, odnosno hoće li Apple moći “naučiti” AI nekim stvarima zahvaljujući dnevnim vijestima, svakako ostaje za vidjeti.

Honor 90 – može li zamijeniti flagship?

No neupitno je da umjetna inteligencija svakim danom ima sve veći značaj (i prisustvo) u našim životima. I što je prije takvu prihvatimo to će nam svima biti jednostavnije i lakše biti u suživotu s njom.

Najčitanije