Banner
tekst1sl1 2

Apple Watch 9 biti će “manja” nadogradnja u odnosu na prethodnika – zna se cijena

Prije nekoliko mjeseci, Mark Gurman iz Bloomberga tvrdio je da će Watch Series 9 pokretati novi čip temeljen na Appleovom A15 SoC-u koji je prvi put korišten u modelima iPhone 13.

Ovo smo znali i bez potrebe za dodatnim navodima. Ali čini se kako su sada to internetski kolari i potvrdili. Naime dolazak Apple Watch 9 pametnog sata zakazan je za 13.09.2023. Na događaju na kojem će biti predstavljena i dugo očekivana iPhone 15 serija pametnih telefona.

Apple predstavlja iPhone 15 modele 13.09.2023. – poznate cijene

Ono što svakako treba istaknuti je to kako će Apple Watch 9 u osnovi biti “omanja” nadogradnja trenutno aktualnog modela, odnosno Apple Watch 8 pametnog sata.

tekst1sl2 2

Kako smo i rekli internetski kolari već bruje kako ne trebamo očekivati neke veće izmijene po pitanju dizajna – što je već postala “stara” stvari. Apple Watch 9 bit će Apple Watch 8 s drugačijim čipom na čelu, donoseći poboljšanja performansi i učinkovitosti pametnog sata.

Apple Watch 9 – što očekivati?

Prije nekoliko mjeseci, Mark Gurman iz Bloomberga tvrdio je da će Watch 9 pokretati novi čip temeljen na Appleovom A15 SoC-u koji je prvi put korišten u modelima iPhone 13.

tekst1sl3

Osim novog čipa, priča se da će aluminijska verzija Apple Watcha serije 9 dobiti novu ružičastu boju, a linija dolazi u maloprodajnoj kutiji koja je kompaktnija od modela serije 8. Znamo kako se ovo i neće baš svidjeti mnogim poklonicima Apple Watch pametnih satova.

Prelazak sa iOS-a na Android vrlo je jednostavan – ističe Google

Ali i sama Apple tvrtka dala je više puta do znanja da se više okreće razvoju Ultra modela, odnosno Apple Watch Ultra 2 u odnosu na “obični” Apple Watch.

tekst1sl4

Teško je za očekivati kako će Apple Watch Ultra 2 biti predstavljen sada u rujnu, već njega možemo očekivati kasnije ove godine ali izglednije je kako će biti početkom 2024.

Apple iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro – 5 ključnih razlika

Već smo imali prilike isticati značajke Apple Watch 9 modela pametnog sata, kao i neke značajke vezane uz Apple Watch Ultra 2. Također smo naveli kako će Apple Watch Ultra 2 biti izrađen od 3D dijelova, odnosno neki njegovi segmenti.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

Što nam pak daje do znanja i možemo ustvrditi kako će Apple Watch modeli satova (oni “obični”) kroz godine također biti izrađeni pomoću 3D printera.

tekst1sl5 1

Time bi se (nadajmo se) smanjila cijena i sami bi modeli satova postali pristupačniji sve većem broju korisnika. Pošto se aktualni Apple Watch SE model i nije baš pokazao “traženim” na tržištu.

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

Naravno ovo su sve same glasine te ih kao takve treba svakako uzeti s dozom opreza. Ono što nam donosi Apple Watch 9 više će biti kao “omanja nadogradnje” nego kao “prava nadogradnja”.

tekst3sl2 1

Jer se još jednom i na tržištu pametnih satova pokazalo da proizvođači jednostavno nemaju što novo ponuditi svake godine, za svaku novu generaciju svojih pametnih satova. Dok cijene iz godine u godinu postaje sve veće te time korisnicima (u velikoj mjeri) sve nepristupačnije.

  • Cijena kojom će Apple Watch 9 (u osnovnoj izvedbi) biti dostupan na tržištu bit će 399$.
Najčitanije