Banner
2 3

Apple Watch 8 – dizajn „Retro” kao i iPhone 14

Apple će u rujnu osim iPhone 14 telefona predstaviti i novu generaciju Apple Watch pametnog sata. Riječ će biti o osmoj generaciji a upravo bi ona na Apple Watch trebala donijeti "Retro" izgled koji Apple njeguje već dvije godine kada su u pitanju pametni telefoni.

Osim što će Apple u rujnu predstaviti novu generaciju iPhone pametnih telefona (iPhone 14), predstavit će i novu generaciju svojeg pametnog sata.

8 1

Prema svemu sudeći trebao bi to biti Apple Watch 8 koji bi napokon trebao dobiti „Retro” i plosnati dizajn, izgled koji Apple njeguje s iPhone 12 i iPhone 13 modelima pametnih telefona.

Apple je dostignuo svoj vrhunac: Steve Jobs je to postignuo

Iako moramo reći kako ovo nisu službene render fotografije dobro je za vidjeti kako se Apple napokon taj „Retro” dizajn dovodi i na Apple Watch pametni sat.

Xiaomi i Leica Camera objavili dugoročnu stratešku suradnju

To se u prvom redu očituje kada se pogledaju rubovi pametnog sata, koji su sada više oštri i nisu više tako zaobljeni kao što je to slučaj kod Apple Watch 7 modela.

1 2

Moramo i reći to kako se sada jasno vidi da su zvučnici na desnom bridu sada mnogo veći no što je to slučaj kod prethodnog modela. Sam zaslon sata (staklo) sada ide od ruba do ruba što ostavlja izuzetno malo mjesta za ivice iznad i ispod zaslona odnosno uključujući lijevi i desni brid.

Android 11 najzastupljenija je verzija a gdje je Android 12?

Bez obzira na njegove oštre bridove Apple Watch 8 i dalje će biti izuzetno udoban za nošenje čemu će isto tako dosta pridonijeti i sam materijal od kojega Apple Watch 8 bude napravljen.

Apple iPhone 14 „napokon” donosi USB Type-C priključak?

Osim ovih (trenutno dostupnih) značajki za sada nemamo neke ostale koje nam mogu nešto više reći o samom hardveru ili softverskoj strani. Doduše za softversku stranu znamo kako će nadolazeću generaciju Apple Watch 8 pametnih satova pokretati WatchOS operativni sustav koji bi trebao biti predstavljen kao i novi iOS 16, koji bi svoj debi trebao doživjeti na iPhone 14 pametnim telefonima.

Pitanje senzora i njihove podrške na Apple Watch 8 pametnom satu ne bi trebala biti različita u odnosu na još uvijek aktualnu Apple Watch 7 seriju pametnog sata.

Apple testira sklopive zaslone za iPhone i iPad

Odnosno i dalje će tu biti prisutni senzori poput senzora otkucaja srca kao i senzor zasićenosti kisikom u krvi. Mislilo se do nedavno kako će tu biti i senzor mjerenja tjelesne temperature kod korisnika ali čini se kako će isti i izostati kod Apple Watch 8 modela pametnog sata.

Ovo nas i ne čudi previše jer smo jednostavno naviknuli da Apple nešto prvo pusti na glasine a kasnije to jednostavno opovrgne. Ipak bit će zanimljivo za vidjeti što je to Apple pripremio pri dolasku nove generacije pametnog sata za kraj 2022. i početak 2023. godine.

Samsung Galaxy Buds 2 u Poke lopti – samo za Korejsko tržište

Osobno smo mišljenja kako je 2023. godina vrlo značajna za Apple jer nas upravo u toj godini očekuje predstavljanje prvog iPhone sklopivog pametnog telefona a u godinama koje slijede i prvog iPad sklopivog tableta.

Najčitanije