huawei
tekst3naslovna 1

Apple Watch 7 je najprodavaniji pametni sat u Q1 2022.

Apple Watch 7 najprodavaniji je pametni telefon u Q1 (Siječanj - Ožujak) 2022.

Da se malo odmaknemo od glasina, značajki, fotografija i izvora danas vam donosimo nešto drugačiji članak. Riječ je o članku koji će nam imati za cilj pokazati kako stoji tržište pametnih satova u prvom kvartalu (Q1) ove 2022. godine i koji je proizvođač “broj 1” a koji se nalaze iza njega.

Internet Explorer odlazi u povijest sa 15.06.2022.

Možda ste već i zaključili (zasigurno i jeste) po samome naslovu, prvi je Apple odnosno Apple Watch 7 pametni sat. Iako nas ovo ne čudi ipak treba reći kako je ovo ujedno i najskuplji pametni sat čija početna cijena iznosi 399$, ipak on je najprodavaniji pametni sat u razdoblju od siječnja do ožujka ove 2022. godine.

tekst3sl1 1

Nakon njega (na drugom mjestu) slijedi ponovno Apple i to s modelom Apple Watch SE. Iako se radi o poprilično već sada starom modelu njegova (poprilično visoka) cijena od 279$ nije spriječila prave Apple fanove da postave ovaj Apple Watch SE na drugo mjesto, drugu poziciju ove analitike, ovih rezultata.

Otvoren redizajnirani Xiaomi Store u zagrebačkoj Areni

Osim Applea na ovom „popisu” imamo i Samsung i to na trećem mjestu s modelom Samsung Galaxy Watch 4 koji je aktualni model pametnog sata.

Samsung Galaxy Watch 5 donosi senzor tjelesne temperature

Odmah iza njega na četvrtom mjestu nalazi se prvi i jedini „Classic” pametni sat iz Samsunga. Zasigurno pogađate radi se o Samsung Galaxy Watch 4 Classic modelu pametnog sata.

tekst3sl2

Posebnost ova dva Samsung pametna sata odnosno aktualnih Samsung Galaxy Watch modela je ta što oni koriste WearOS. Proizvod zajedničke suradnje Google i Samsunga a kako se za sada čini, izgledno je da će WearOS biti korišten i pri Samsung Galaxy Watch 5 i Samsung Galaxy Watch 5 Pro modelima pametnih satova.

Apple iOS 16 – više personaliziranja za iPhone uređaje

Premda nisu prikazan na fotografiji nadalje po zastupljenosti prodaje u Q1 2022. godine nalazi se Garmin s udjelom od 7,2% i Huawei pametni satova s udjelom od 4,5%.

Apple se oprašta od iPhone-a i donosi Mixed Reality headset

Moramo spomenuti i Fitbit koji je u vlasništvu Googlea on pak ima udio od 3,6%. Ovdje bi također naveli i zanimljivost kako će biti za vidjeti kada Google na tržište pusti svoj Pixel Watch pametni sat, kako će se razvoj situacija dalje rješavati odnosno odvijati.

tekst2sl3 1

Tu u prvom redu mislimo kako će Fitbit izgubiti udio u koristi Pixel Watch pametnog sata ali su to naravno za sada samo naša nagađanja. Ipak drago nam je što smo se odmaknuli od aktualnih tema i pokušali vam na naše stranice donijeti neki drugačiji koncept vijest iako smo i dalje u velikoj mjeri ostali oslonjeni na aktualnim tehnologijama.

Najčitanije