Banner
tekst1naslovna 5

Apple View – VR naočale zamijeniti će iPhone

Apple želi da VR naočale "View" uskoro zamijene iPhone pametne telefone

Apple radi na svojoj inačici virtualne stvarnosti (VR) to više nije ništa novo. Od kada je Facebook odnosno sada po novom Meta, objavila kako radi (užurbano) na metaverzumu i Apple je krenuo sličnim stopama.

Stigao je Black Friday. Gdje je sigurno kupovati?

Namjerno kažemo „sličnim stopama” jer su Apple Glass kako smo ih oslovili i posljednjem članku o njima baš namjerno tako i nazvali. Ostalom i navodi su to svakako i sugerirali.

Apple i Google nalaze se pod prijetnjama Rusije

Sada odnosno danas donosimo svojevrstan nastavak tog članka a priča oko Apple virtualne stvarnosti nastavlja se svakako i dalje. Navodi se govore kako Apple radi na nadolazećim naočalama odnosno VR hardverskom rješenju. Ono što se govori navodi kako će Appleove VR naočale raditi posve samostalno.

tekst1sl2 5

Premda se donedavno mislilo kako će za njihov rad biti potrebno upariti (što je i očekivano) iPhone modele pametnog telefona. Naravno kako značajke i mogućnosti izlaze postepeno u javnost tako se i sada to izmijenilo.

Apple Glass protiv Meta headseta „borba virtualne stvarnosti” – godina 2022

Aktualnost govore  kako će za rad Apple VR naočale odnosno kako se sada nazivu „Apple View” imati dva samostalna procesora unutar hardvera.

Xiaomi niže vrhunske prodaje rezultate – Q3 2021

Naravno mnogi kolari odmah su počeli spominjati posljednju inačicu M1 procesora (što bi između ostalog značilo kako će Apple u potpunosti VR set napraviti samostalno i neovisno). U jednu ruku je to i točno odnosno Appleovo VR rješenje koristit će dva samostalna procesora iako se sada ne zna hoće li to biti upravo M modeli ili neki drugi (napredniji).

Apple Music od sada dostupan na PlayStation 5 konzoli

Ono što se sa sigurnošću zna je to kako će Apple View (hajdemo ga sada tako osloviti) imati uistinu dva samostalna procesora posve neovisna jedan o drugome pri radu. Jedna procesor (očekuje se da će to biti jači model M1X) imat će zadatak prikazivanja svih grafičkih elemenata Apple View VR naočala. Dok bi drugi (M1) trebao imati zadatak za obradu svih ostalih elemenata: zvukova, informacija, procesiranja informacija s internetom i tome slično.

tekst1sl3 2

Ovo su za sada sve aktualne posljednje informacije koje se dotiču Apple View naočala odnosno VR headseta. Apple svoje VR naočale ne bi trebao odnosno neće na tržište postaviti prije kraja 2022, godine.

AMD razmišlja na prelazak Samsung proizvodnje chipseta

Njihova cijena trebala bi biti okvirnih 3000$. Ono što se ovdje ističe kao zanimljivost je „želja” Applea da VR naočale kroz razdoblje od narednih deset godina u potpunosti zamijene korištenje pametnih telefona, odnosno Apple iPhone modela. Znamo i poznato je kako je upravo on predvodnik „novoga” a sigurni smo kako će navedeni primjer slijediti i ostali.

Hoće li to rezultirati time da kroz deset godina (kažemo okvirno) VR zamjenu u potpunosti pametne telefone i hoće li metaverzum u tome značajno pomoći? Dali su mobiteli odnosno pametnih telefoni stigli do vrhunca i nema više ništa donijeti, ostaje svakako za vidjeti.

Najčitanije