huawei
tekst2naslovna 4

Apple otvara prve prodavaonice u Indiji

Apple danas otvara prve dvije prodavaonice u Indiji. Jedna će svoje mjesto naći u Mumbaiju.

Čini se kako u posljednje vrijeme iznenađenjima zaista nema kraja. Dobro nam poznati Američkih tehnološki div „Apple”, otvara svoju prvu prodavaonicu u Indiji, jedva će svoje mjesto naći u Mumbaiju.

Xiaomi 13 Ultra – dolazak „kralja” tržišta / Foto

Dobro poslovni rezultati na Indijskom tlu, natjerali su Apple da se odvaži na tako važan i „veliki” korak i otvori prve dvije poslovnice – prva dva Apple Store-a na Indijskom tlu.

tekst2sl1 6

Apple trgovine odavno nisu obična mjesta za isprobavanjem i kupovinom Apple proizvoda i usluga već su i mjesta gdje korisnici mogu doći i odmah prilikom ulaska osjetiti „moć i duh” Apple poslovanja.

Apple iPhone 15 Ultra – „kralj” zumiranja s vrhunskim značajkama

Bez obzira u kojoj se Apple prodavaonici nalazili taj „duh” i taj način da konzument osjeti to poslovanje mora biti svugdje identično. Naravno tako će biti i pri trgovinama u Indiji.

tekst2sl2 6

Sam dizajn trgovina i izgled bit će spoj stakla i drva. Kako se doznaje svaka drvena ploča izrađena je od 408 komada drveta koja stopljena u cjelinu tvori 31 modul koji će prekriti stroj Apple trgovine.

Apple iOS 17 – odiše prilagodbom i donosi šest godina podrške

Prilikom samog ulaska u trgovinu odmah će biti jasno upečatljiva dva velika kamena zida i 14 metara dugačko stubište koje povezuje prizemlje i kat same trgovine.

tekst2sl3 1

Stubište je izrađeno od nehrđajućeg čelika. Kako se navodi u Apple-u trgovine će biti dinamičan prostor koji će unutar sebe donositi slikarske rade lokalnih umjetnika i tako davati prostoru posebnu dinamiku i štih (dug) koji će se protezati čitavom trgovinom.

Apple iPhone 15 Pro – na slikama / (maketi) uživo

Iako Apple iza ovog „plana” krije mnogo veći i jači interes. A to je da se većina proizvodnog procesa preseli iz Kine u Indiju. Naravno ovo je samo „prvi korak” ka tome cilju ali u Apple-u su uvjereni da će tome uskoro i doći.

tekst2sl4 2

Zastupljenost Apple-a na Indijskom tlu za sada je samo „mršavih” 5% iako to zvuči vrlo malo naspram 18% udjela koje posjeduje Samsung. Čelnici Apple tvrtke navode kako će otvaranjem dvije trgovine, taj postotak u skorije vrijeme dobiti značajan uzlet.

Huawei Enjoy 60X – dvostruka 50MP kamera i baterija od 7,000mAh

Ne samo da Apple želi Indiji ponuditi svoje flagship modele iPhone pametnih telefona, već želi pokazati i svoje „srednje” modele odnosno predstavnike srednjeg cjenovnog razreda.

Naravno osim portfelja iPhone pametnih telefona tu je i ostali čitav niz nadasve zanimljivo hardvera, počevši od tableta, prema pametnih satova pa to velikog (i šarolikog) asortimana prijenosnih i stolnih računala.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Ali ono što je još potrebno dodati je mogućnost kupovine i Online putem Apple stranica u što Apple svakako također polaže velike nade. Svakako ćemo nastaviti pratiti razvoj i poslovanje prvih Apple Store trgovina u Indiji i o tome vas obavještavati.

Najčitanije