Banner
tekst4naslovna

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

11 godina je prošlo od smrti Steve Jobsa a hodnicima Applea još uvijek se osjeti karizma Jobsove osobnosti.

Steve Jobs, Apple – dva pojma koja jedan bez drugoga ne mogu. Ako se spomene Apple (zagrižena jabuka) sjetimo se odmah Steve Jobsa. Ako spomenemo Steve Jobsa, odmah nam na pamet padne Apple.

iPhone 14 Pro Max nakon tjedan dana

Steve Jobs koji je sa svojim prijateljem Steve Wozniakom 01.04.1976. godine osnovao (u garaži) Apple – bio je i ostao sinonim za vizionara. Za čovjeka koji je dobro znao prodati Apple proizvode.

tekst4sl2
Steve Wozniak (lijevo), Steve Jobs (desno)

Svi će ga pamtiti po predstavljanjima hardverskih rješenja od kojih će ipak najviše ostati upamćeno predstavljanje prvog iPhone pametnog telefona.

Apple iOS 16 – više personaliziranja za iPhone uređaje

Bilo je to 09.01.2007. godine koja je ostala sinonim za Apple i sam vrhunac „slave” Steve Jobsa. Zna se kako je Jobs kako poslovno tako i u privatnom životu bio vizionar te se okrenuo alternativnoj prehrani i životu s prirodom.

Prezentacija prvog iPhone pametnog telefona 2007. godine.

Nažalost u dobi od 55 godina dijagnosticiran mu je rak gušterače. I umjesto da vjeruje medici i doktorima on se okrenu i išao ka putu alternativnog liječenja.

Apple je dostignuo svoj vrhunac: Steve Jobs je to postignuo

Nažalost bezuspješno jer je u 56 godini preminuo. Ostavši time neizbrisiv trag na IT – tehnološkoj sceni i u samoj kompaniji Apple. Koja je nakon njegove smrti ostala bez „vodeće osobe” bez svoje zvijezde vodilje.

tekst4sl1

Vidjelo se to kasnije i na Apple proizvodima poglavito na iPhone modelima koji su i dalje nastavili s izdavanjem svake godine u jesen ali bez onog „šara i htijenja” koje je iPhone imao kada je to radio Steve Jobs.

Apple iPhone 15 Ultra – detalji i renderi

Da stvari ne idu dobrim tokom dokazao je odlazak Jony Ivea – glavnog dizajnera za Apple hardver a posebice za iPhone te Mac (MacBook) računala.

tekst4sl4
Steve Jobs (pri vrhu slike) – na slici: Jony Ive i Tim Cook (sadašnji CEO Applea).

Posebice odlaskom Jony Ivea, Apple se već određeno vrijeme traži u dizajnu i dobitnoj formuli. I dalje su to vrhunski proizvodni sa (ne tako vrhunskom cijenom) ali kada se kupiti Apple onda ste mirni nekoliko godina.

Apple iPhone 15 Ultra – značajno drugačiji od 14 Pro Max?

Apple je posljednje tri generacije iPhone pametnih telefona prigrlio „Retro” dizajn te su tako iPhone 12, iPhone 13 a sada i iPhone 14 modeli na „krilima” onoga što su nam donosili iPhone 4 i iPhone 5 modeli koji su bili ono „pravo” kako je to tvrdio Steve Jobs.

Ipak ako se nas pita mi ćemo Steve Jobsa upamtiti po jednoj uzrečici koja je kasnije postala sinonim za ono kvalitetno. „Nisam dovoljno bogat, da kupujem jeftino”.

Apple AirPods 2 Pro dobile prvu nadogradnju

Time aludirajući na iPhone kvalitetu (ali i ostalih) proizvoda tvrtke Apple. Kako je prilikom njihove kupnje potrebno dati malo više novca ali onda su korisnici godinama „bez brige”, što iPhone to svakako i potvrđuje.

tekst4sl3

O samoj veličini Steve Jobsa govore i dva vrhunska Filma: Jobs i Steve Jobs a tu je naravno i knjiga „Steve Jobs” koja je pisana od strane Waltera Isaacsona – a skup je intervjua koje je pisac prošao sa Steve Jobsom pri zadnjim danima i vremenu života.

Apple iPhone 14 Pro (Max) ima problem sa kamerom – trese se?

11. godina je prošlo a Jobs je i dalje sinonim za nešto vrhunski, sinonim za Apple. Jer Apple je Jobs, odnosno Jobs je Apple. Glavno sjedište tvrtke nosi ime Steve Jobs – velikog vizionara i suosnivača vodeće tehnološke tvrtke koja kao sinonim donosi zagriženu jabuku.

tekst4sl5

Apple je Jobs a Jobs je Apple.

Najčitanije