Banner
tekst1naslovna 23

Apple „Apple Spring 2022”- stiiže novi iPhone SE, tablet i iMac

Apple na događaju u proljeće "Apple Spring 2022" predstavlja novu generaciju iPhone SE 3 (2022), novi iPad Air te više Mac računala.

Dugo je čekati do rujna da Apple predstavi idući generaciju pametnih telefona, iPhone 14. Upravo onih modela koji pune stupce internetskih stranica sa izostankom Notcha odnosno uvođenjem punch-hole proreza.

Apple iPhone 14 – glavni adut je „gubitak notcha”

Ili stupaca i redaka koji govore kako Apple iPhone 14 modeli neće imati fizičkih utora za SIM karticu već da će se sve bazirati (naravno u državama gdje je to moguće) na eSIM uslugama i servisima pružatelja mobilnih usluga.

Apple iPhone 14 Pro sa kamerom od 48MP

Ipak nas veseli navod (činjenica) kako će dolaskom iPhone 14 modela oni napokon imati isti odnosno radne memorije (6GB) te će svi dolaziti s istom razinom stope osvježenja prikaza zaslona (120Hz).

tekst1sl1 2

Osim navedenog danas vam donosimo i neke nove izvore odnosno informacije koje nam govore kako će Apple u proljeće (na kraju ožujka) predstaviti iPhone SE 3 (2022) na događaju pod imenom „Apple Spring 2022”.

Kako smo i rekli osim dolaska nove generacije iPhone SE 3 (2022) modela za kojeg možemo usput reći da je vrlo bitan Appleu je mu daje mogućnost širenja na tržište srednjeg cjenovnog razreda a donosi spoj flagship značajki u „plastičnom kućištu”.

Apple će predstaviti i novu generaciju iPad Air tableta kao i neke primjerke iMac računala. Vratimo se ipak na nadolazeću generaciju iPhone SE pametnog telefona. Po navodima koji su za sada poznati (a iste naravno treba uzeti s dozom opreza) iPhone SE 3 (2022) pokretat će Apple Bionic A14 (5nm) chipset uz prisustvo 4,7” zaslona.

tekst1sl2 16

Ovaj odabir chipseta makar će malo učiniti da se Apple iPhone SE 3 (2022) čini jakim kao što je to još uvijek dobar iPhone 12 iz 2020, godine. Tu se nadamo (i govorilo se) o mogućnosti povezivanja na 5G ali sa s obzirom na odabir Bionic A14 chipseta čini nam se da će 5G povezivanje ostati samo predmet nadanja.

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

S druge pak strane na Apple Spring 2022 događaju ovaj Američki div predstavit će i novu generaciju iPad Air 5 tableta. On će pak biti pokretan aktualnim Bionic 15 chipsetom kojega možemo pronaći u unutrašnjosti iPhone 13 modela pametnih telefona.

tekst1sl3 13

Dizajnerski bit će vrlo sličan aktualnom Apple iPad Air (2020) modelu a spominje se i mogućnost povezivanja na 5G. Ultraširoka 12MP kamera s četverostrukom LED-bljeskalicom (True Tone) krasit će stražnji dio Apple iPad Air 5 tableta. Kao treća stavka spominju se u novi Mac i iMac modeli računala ali o njima za sada nemamo neke konkretnije informacije.

Bez obzira kako se događaj bude odvijao i što bude prikazano dali na oduševljenje ili negodovanje ono će dobro poslužiti prije ljeta (da se ima o čemu pričati) dok se čeka rujansko predstavljanje iPhone 14 modela.

Najčitanije