Banner
tekst1naslovna 5

Apple donosi „samoposlužni popravak” svojih proizvoda

Apple "kopira" Samsung i donosi mogućnost "samostalnog popravljanja" svojih uređaja.

Apple po uzoru na Samsung donosi još jednu značajku (servis) u svoj portfelj.

tekst1sl4 1

Riječ je o programu samostalnog popravka Apple uređaja, naravno isti je namijenjen svima onima koji su dovoljno odvažni i hrabri da se u to posve samostalno i upuste.

Samsung pruža korisnicima da poprave svoje telefone samostalno

Još krajem prošle 2021. godine Apple je najavio kako će početkom 2022. godine svojim kupcima pružiti mogućnost samostalnog servisiranja i kupovine dijelova koje je potrebno zamijeniti pri čitavom portfelju uređaja (naravno aktualnijih) koje Apple posjeduje.

tekst1sl1 6

Nije stoga dugo trebalo čekati na dolazak „tog” servisa on je predstavljen i dolazi pod imenom „samoposlužni popravak”. Isti se sastoji od novo pokrenute Web stranice (selfservicerepair.com/home) gdje će se moći kupiti alat te rezervni dijelovi za iPhone, iPad, iPod, MacBook, uređaje.

Europska Komisija uvodi USB Type-C standard od 2026. godine – Apple u problemu

Za sada (pošto je sve još u početku) podrška je ograničena na iPhone 13 modele i iPhone SE (2022) ali Apple navodi kako će se u budućnosti ta podrška proširiti i na iPhone 12 i iPhone 11 ali i na ostale uređaje iz portfelja ove Američke tvrtke.

POCO F4 GT je ubojica flagshipa – 120 Hz AMOLED, 120W punjenje te SD8G1 za samo 499 eura!

Namjerno smo naglasiti ovo „Američke” jer je „samoposlužni popravak” za sada isključivo dostupan na Američkom tlu ali se uskoro Apple razmišlja dovesti podršku i na Europski kontinent a s vremenom i na globalnu razinu.

tekst1sl2 7

Za sam početak korištenja potrebno je prvo „proći” kroz čitav priručnik gdje je sve detaljno pojašnjeno. Nakon toga ide se korak po korak oko odabira modela iPhone pametnog telefona koji je potrebno popraviti pa preko odabira dijelova.

Netflix kreće u obračun s onima koji dijele lozinke

Dobra stvar u odnosu na Samsungov tip „samostalnog popravka” je u tome što Apple pruža mogućnost „posudbe” alata koji je potreban za popravak i to pri mogućnosti najma s cijenom od 49$.

108 MP rezolucija u samo 191 grama?

Znamo kako će sada mnogi od vas reći kako je to skupo i da Apple i tu iskorištava priliku da ubere svoju dobit ali na takav Apple smo i naviknuli već odavno. Dobro je to što ovakav način posudbe daje mogućnost posuđivanja svog potrebnog alata i pomagala oko zamijene i popravke npr. iPhone 13 zaslona na vrijeme od tjedan dana.

tekst1sl3 6

Ako korisnik želi nešto popraviti ili se jednostavno pobliže upoznati s pripadajućim setom. Apple „alat” šalje posve besplatno do vas, kako smo i rekli dobije se tjedan dana za isprobavanja alata ili popravak.

Top 5 stvari koje morate znati o AppGalleryju

Ne sumnjamo da će biti velika zainteresiranost u Americi za ovakvu „uslugu” koju nudi Apple pošto je tamo Apple No.1 ali i na globalnoj razini jer dobro znamo kako je „zagrižena” jabuka sinonim i simbol moći i statusa.

Najčitanije