huawei
tekst3naslovna

Apple otvara razvojni centar u Minhenu

Apple ulaže milijardu Eura kako bi otvorio razvojni centar u Minhenu za istraživanje potrošnje energije Apple proizvoda te bežičnih tehnologija.

Tehnološki div „Apple” ne prestaje sa svojim razvojem odnosno s prekidanjem ovisnosti o komponentama drugih proizvođača za svoje uređaje.

Android 15: kodno ime „Vanilla Ice Cream” – svojim dolaskom 2024. pomicati će granice

Apple je prije dvije godine u glavnom gradu Bavarske – Minhenu otvorio razvojni centar u kojega je uložio vrtoglavi iznos. Sada bi čitava priča trebala dobiti nastavak jer bi postojeći razvojni centar tvrtke Apple trebao biti proširen „nadograđen” s novim zgradama odnosno mjestima za istraživanje i razvoj.

tekst3sl1 1

Pripadajuća investicija vrijedi vrtoglavih milijardu Eura te vam ovo može biti vrlo dobar pokazatelj koliko novaca posjeduje Apple kada mu nije problem uložiti navedeni iznos u jedan razvojni centar.

Xiaomi razvija tehnologiju „solid-state” baterije – primjena moguća na električnim automobila i pametnim telefonima

Glavna zadaća bila bi dovođenje 2000 svojih inženjera koji bi na dnevnoj bazi radili na novim rješenjima koja bi se doticala potrošnje energije pri Apple proizvodnima.

tekst3sl2

Osim silikonskih čipova čija će glavna zadaća biti smanjivanje napajanja odnosno potrošnje električne energije, tvrtka će u razvojnom centru raditi i na bežičnim tehnologijama odnosno njihovom korištenju i primjeni pri Apple proizvodima.

Apple očekuje poveću potražnju iPhone 15 Pro modela sa A17 (3nm) Bionic čipom

Ako smatrate kako je ovo jedan „besmisleni potez”, onda je potrebno reći kako je Apple u proteklih pet godina uložio više od 18 milijardi eura na različite tvrtke (kojih je negdje oko 800) kako bi rad Apple proizvoda prošao baš onako kako to želi ovaj Američki gigant.

tekst3sl3 1

Brojnim sklopljenim poslovima u Njemačkoj, Apple je i više nego dao do znanja da zaista uvažava i priznaje Njemačko znanje i vještine inženjera koje Apple uvelike cijeni pri svim svojim proizvodima i uslugama.

Huawei P60 Pro – dokazi kakve odlične fotografije radi, posebice periskopska kamera

Ovo su otprilike za sada svi navodi koji su nam poznati u vezi nadolazećeg razvojnog centra. Znajući kako će tamo ići razvoj smanjenje potrošnje energije bi Apple proizvodima i mogući razvoj bežičnih tehnologija.

tekst3sl4

Sigurni smo kako će ovo kroz godine postati i više nego isplativ segment, odnosno ulaganje tvrtke. Jer kao što znamo prodajni rezultati Apple proizvoda će to uvelike dostići u godinama koje su za nama.

Garmin satovi donose AMOLED zaslone – predstavljeni Forerunner 965 i Forerunner 265

Ovo je još samo jedan od dokaza kako Apple zaista želi napraviti sve kako bi se odmaknuo od zavisnosti ostalih proizvođača komponenti ili drugih značajki korištenja koje se nalaze unutar Apple uređaja.

tekst3naslovna 2

Gledajući to kao jedan „logičan” potez i proces pri „zatvaranju” svojeg Apple „eko-sustava” pri svim segmentima, svidjelo se to samim korisnicima ili ne.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Još značajnije zatvaranje Apple „eko-sustava” Apple samo želi naglasiti svoju „sigurnost” i zavisnost svih svojih proizvoda, jedni o drugima. Jer kao što smo već bili navodili Apple odnosno „zagrižena jabuka” je statusni simbol koji se jednostavno mora imati i možemo slobodno reći kako je stvar prestiža.

Najčitanije