huawei
tekst3naslovna 1

Apple testira sklopive zaslone za iPhone i iPad

Apple je započeo razvoj sklopivog iPhone pametnog telefona a navodno i sklopivog iPad tableta.

Napokon! Tako slobodno možemo započeti ovaj članak. Napokon se Apple odlučio i krenuo s testiranjem zaslona (panela) za iPhone pametne telefone ali i za iPad tablete. Nisu ovo samo glasine već dolazi iz vrlo uvjerljivog izvora.

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

Apple razmatra odnosno testira sklopive zaslone (ploče) bez polariziranog sloja. Slična tehnologija zaslona nalazi se na aktualnim Samsung Galaxy Z Flip / Z Fold 3 sklopivim pametnim telefonima.

tekst3sl1

Kako sada stvari stoje Apple razmatra sličnu tehnologiju što u stvari znači kako se uvelike razmišlja o uvođenju sklopivog iPhone pametnog telefona. Odnosno napokon predstavljanja sklopivog pametnog telefona.

Glasine govore: Apple je još „daleko” od sklopivih iPhone i iPad uređaja

Navedimo kako su zasloni OLED tehnologija što znači kako bi nadolazeći „sklopivi” iPhone a samim time i u budućnosti sklopivi iPad sadržavali OLED zaslone.

Apple iPhone 14 Pro Max – koliko može biti velik Notch (Punch-hole)?

Pitanje šarki ovdje i nisu baš dostupni, odnosno procjenjuje se kako će riječ biti o šarkama sličnima kakve posjeduje konkurentski Samsung odnosno na aktualnim modelima Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3.

tekst3sl2

Kako su glasine i prije govorile tako je i sada samo potvrđeno a odnosno riječ je o razdoblju u kojem realno možemo očekivati Apple iPhone (sklopivi) iPhone. Godina 2025. spominje se kao vrijeme kada će Apple predstaviti svoj prvi sklopivi iPhone.

Snapdragon 8 Gen 1+ odgođen je za drugu polovicu 2022

Tada bi okvirno na tržištu već bio aktualan Galaxy Z Fold 5, odnosno Samsung Galaxy Z Fold 6 i Flip 6 pametni telefoni.

Apple ima namjeru „pretvoriti” iPad u prijenosno računalo – kako?

Ovo nas (slobodni smo reći) i ne čudi previše jer smo već odavno naviknuli kako Apple uvijek „kasni” u odnosu na konkurenciju no nemojmo zaboraviti da je ponekad i prvi u nekim stvarima.

tekst3sl3

Pritom u prvom redu mislimo na uklanjanje punjača (adaptera za punjenje) što je najveći konkurent, Samsung slijepo odmah slijedio. Sve pod izlikom dodatne brige za okoliš odnosno ekologiju.

Google Pixel Watch donosi kapacitet baterije

Kako smo rekli ne bi bilo realno očekivati sklopivi iPhone prije 2025. godine tako govore i svi Apple analitičari sa s obzirom na trenutnu situaciju. Ipak da ne bi sve bilo na razini glasina i „rekla kazala” Apple je predao patentno pravo za sklopivi zaslon (panel).

Želite ukloniti Twitter korisnički račun – evo kako to možete

Ovo nam u jednu ruku pruža dodatnu sigurnost jer imamo neki dokaz da je Apple započeo s razvojem. Sam razvoj radi se već nekoliko godina odnosno neko vrijeme ali sada imamo i dokaz da je tome zaista tako.

tekst3sl4 1

Vjerujemo da ćemo u skorašnje vrijeme dobiti i neke navode koji se vezuju uz iOS platformu odnosno unutar nje će osvanuti „linije koda” koji se vezuju uz preklopni zaslon.

Apple započeo testiranje iOS-a 16

Teško je za vjerovati da bi se to uistinu moglo desiti na iOS 16 verziji, već je realnije očekivati isto na iOS 17 verziji mobilne operativne platforme. Ipak dobro je znati i vjerovati kako Apple napokon radi na prvom sklopivom iPhone pametnom telefonu a tu bi mogao doći i sklopivi iPad kroz godine koje su pred nama.

Najčitanije