Banner
tekst1naslovna

Apple odustaje od VR „headseta”

Iako se do sada mislilo kako će Apple svoj prvi VR headset predstaviti na nadolazećoj WWDC konferenciji, čini se kako od toga ipak (za sada) neće biti ništa.

Iako se donedavno mislilo i nagađalo kako Apple „u tajnosti” radi na svojem VR headsetu, čini se kako su sadašnje glasine to opovrgnule. Nedavno se na internetu pojavilo dosta navoda koji su govorili kako će Apple nešto više reći o svojem VR projektu.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

Iako je plan bio kako će se to desiti na nadolazećoj WWDC konferenciji, čini se da od toga neće biti ništa. Apple je svih ovih godina svoje poklonike „držao na vatri” i puštao ih da maštaju kako su VR naočale u razvoju, sve do sada.

tekst1sl1 1

Razlog zašto je Apple odustao od proizvodnog procesa leži u njihovoj bojazni, kako VR headset jednostavno neće polučiti dobro nam znani „iPhone efekt”.

Apple iPhone 15 Pro (Ultra) imati će prilagodljive solid-state tipke

S druge strane rečeno, Apple jednostavno želi da i nadolazeći VR headset donose dobre prodajne rezultate, baš kao što to radi i iPhone iz godine u godinu.

tekst1sl1 1

Druga stavka koja je Apple odgovorila od daljnjeg razvoja VR headseta je slaba zainteresiranost tržišta, posebice kada se navede i potencijalan cijena kojom bi Apple VR trebao biti dostupan na tržištu.

Tesla 04.04.2023. predstavlja novi „Supercharger V4”

Iako ona nije još potvrđena od strane Apple-a, nagađa se kako bi se ista kretala između 3,000 – 4,000$. Što svakako nije mali i zanemarivi iznos, posebice i današnje vrijeme velike inflacije te početka nove financijske krize.

tekst1naslovna 4

Apple je do nedavno imao dobre i optimističke planove za svoj prvi VR headset. Dapače govorilo se kako će do kraja 2023. biti isporučeno čak do pola milijuna jedinica.

Apple iPhone 15 Pro i Pro Max donose drugačije tipke za zvuk

No nedavno su te brojke malo „srezane” te je nedavno Apple govorio kako bi bio zadovoljan i sa 200,000 odnosno 300,000 isporučenih jedinica.

tekst2naslovna 1

Iako je za sada taj proizvodni proces prekinut, to nikako ne znači da Apple u budućnosti neće predstaviti svoje VR rješenje. Slobodni smo reći kako ovaj Američki tehnološki div sama ima „dvije stavke” koje tržište s velikim nestrpljenjem želi vidjeti i isprobati.

Apple iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra donose periskopske kamere – koliko one Apple koštaju?

Prve su naravno VR headset a drugo je „prvi” sklopivi iPhone. Jer smo na našim stranicama pisali o entuzijastičnom projektu pod nazivom iPhone V.

tekst2naslovna 8

Kada je skupina entuzijasta pokazala da se sklopivi iPhone može „vrlo lako” kreirati. Uzevši kućište Motorole Razr te nekoliko iPhone X modela.

Kako obrisati particiju koja se ne može obrisati (jednostavno) unutar Windows okruženja

Ali i nakon tog projekta Apple se nije službeno oglasio o istom. Tko zna, možda je Apple te dečke uzeo baš da razvijaju sklopivi iPhone. Mi o tome naravno možemo samo nagađati.

tekst1naslovna1 1

Jer kako smo rekli i u pogledu iPhone V koncepta odnosno po pitanju „sklopivog” iPhone telefone – dok ne vidimo na tržištu njegovu dostupnost, sve ćemo uzimati s dozom rezerve.

Najčitanije