Banner
tekst4sl2 2

Apple odgađa prelazak na nove zaslone za pametne satove do 2025.

Apple je dolaskom 2024.godine zaslone pametnih satova trebao zamijeniti micro-LED tehnologijom ali to će se pomaknuti za godinu dana (početkom 2025.). Tako da za sada svi nadolazeći Apple Watch satovi ostaju na OLED tehnologiji zaslona.

Premda je iduća generacija Apple pametnih satova odnosno Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch 9 trebala dobiti novu tehnologiju zaslona, čini se kako od toga neće biti ništa.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – jasan pogled rendera i potvrda glasina / Foto

Za sada Apple na svoje modele pametnih satova implementira OLED zaslone koji su vrhunski ali svakako treba ići „dalje” i težiti ka višoj savršenosti i višim tehnologijama prikaza.

tekst4naslovna

Prema posljednjim glasinama tvrtka iz Cupertina trebala je ove godine prijeđi s OLED zaslona na micro-LED zaslone i to isključivo samo s Apple pametnim satovima.

Google Pixel 7a – iznenađenju na predstavljanju nema mjesta

No od tih nauma za sada neće biti ništa. Sve je već bilo „spremno i gotovo” i idući Apple Watch trebao je na tržište 2024. upravo s micro-LED zaslonom ali je tvrtka sve prebacila za godinu kasnije, odnosno 2025. godinu.

tekst4sl1

Sam razlog odgode prelaska nije poznat ali se doznaje kako bi mogući razlozi mogli biti u samom proizvodnom procesu zaslona odnosno mogućim kašnjenjima prilikom isporuke.

Tecno Camon 20 – drugačiji modul kamere, telefona koji neće kod nas

Čitava serija Apple Watch pa sada i prvi Apple Watch Ultra satove koriste od svojih početaka (2015.godine) OLED zaslone. Sam prelazak na micro-LED značio bi kako bi Apple satovi mogli doseći višu razinu osvjetljenja (prikazano u NITS-ima) te kako bi bila moguća bolja (kvalitetnija) reprodukcija boja na samom zaslonu u odnosu na OLED tehnologiju.

tekst2sl1 3

No ono što je najbitnije i što bi svakako trebalo biti od velike važnosti svakom korisniku Apple Watch pametnog sata, micro-LED zaslon je mnogo štedljiviji u odnosu na klasični OLED zaslon.

Stigle Huawei FreeBuds 5 slušalice

A znajući kako je svaki postotak baterije na pametnom satu izrazito važan, ovo bi značilo kako ćemo od 2025. godine imati poprilično veću (i kvalitetniju) autonomiju na Apple Watch pametnim satovima.

Apple Watch SE

Ova odgoda dolazi u trenutku kada Apple misli prestati biti ovisan o ostalim proizvođačima zaslona (Samsung, LG) za svoju iPhone liniju pametnih telefona.

Samsung razvija telefon sa četiri načina korištenja

Ali naravno i za Apple Watch pametne satovi koji su već sada i ona vrhunski ali ako smo već rekli uvijek treba težiti da se sve podigne na višu razinu.

Apple Watch Ultra

Sam proces prelaska na vlastitu proizvodnju zaslona za veći dio portfelja kojeg Apple ima nije lak korak. Iziskuje naravno dovoljno vremena i realizacije plana (o financijskom aspektu nećemo sada jer znamo kako financije Apple-u nisu problem).

Je li Huawei Watch Ultimate ultimativni pametni sat?

Sami planovi prelaska na vlastitu proizvodnju zaslona Apple nema isključivo za iPhone te Apple Watch već se tu ubraja i iPad serija tableta.

5

Bilo kako bilo ove 2023. te naredne 2024. godine i dalje ćemo uživati u OLED zaslonima na Apple Watch pametnim satovima a onda od 2025. te bi zaslone trebali zamijeniti micro-LED.

Najčitanije