Banner
tekst1naslovna 7

Apple Karte još uvijek nisu dostupne u svim regijama

Apple još nije učinio dostupnim aktualne Karte (Maps), no isto i radi "korak po korak".

Reći ćemo odmah na početku kako nas je ovaj podatak u najmanju ruku začudio i ostavio bez teksta. Poprilično neobični (i krajnje nelogično) zvuči kako Apple nije svoje aktualne Apple Karte (Maps) učinio dostupnima u svim regijama (zemljama) gdje su iPhone pametni telefoni dostupni.

Pogled uživo na Pixel Watch – glasine su točne [Galerija]

Sada idemo ipak malo „značajnije” u samu srž problema i recimo kako je još s predstavljanjem iOS 12 mobilne platforme, Američki div predstavio i potpuno nove (redizajnirane) Apple Karte (Maps).

Samsung nadogradio i zagladio S22 Ultra

Posebice nas iznenađuje što je od dolaska, dostupnosti iOS 12 platforme proteklo tri godine a sada je aktualan iOS 15. Iako je svim iPhone pametnim telefonima dostupan iOS 15, neke značajke (servisi) kao što su Apple Karte (Maps) još uvijek koriste verziju iz iOS 12 brojčane oznake ove mobilne operativne platforme.

tekst1sl1 6

Jedna od tih zemalja je i Njemačka, gdje usprkos mogućnosti korištenja iOS 15, Apple Karte se i dalje oslanjaju na sustav „rada” i obrade podataka koji datira iz iOS-a 12.

Postanite zvijezda društvenih mreža s nova 9 SE pametnim telefonom

Nije poznato zašto je Apple odlučio tako ostaviti pune tri godine ali sada možemo slobodno reći kako s dostupnom nadogradnjom i Apple Karte (Maps) jesu aktualne s ostalim uslugama koje dolaze unutar iOS 15.

tekst1naslovna 7

Osim Njemačke još jedna zemlja koristi Apple Karte u svojem aktualnom potencijalu a riječ je o Singapuru. Singapur je između ostalog i prva zemlja Azijskog kontinenta koja koristi aktualni sustav Apple Karti (Maps).

Samsung svoju EV tehnologiju baterija želi upakirati na pametne telefone

Kažimo i to kako „nove” Karte donose mnogo bolji način rada (manje problema u radu) kao i 3D orijentaciju, kvalitetniji prikaz zgrada, parkova, zračne luke, trgovačke centre.

YouTube – kako automatski namjestiti visoku rezoluciju prikaza?

Osim navedenog tu je i značajnija pokrivenost cesti, poboljšanju (i bolju) navigaciju ali isto tako donosi i novu značajku „Look Around”. Kažimo kako je od svojeg dolaska „nove” Apple Karte (Maps) pokrivaju ukupno 18,4% Zemljine kopnene mase i pruža pokrivenost 8,5% svjetske populacije, točnije radi se o brojci od 673 milijuna stanovnika.

Apple (potajno) radi na Dual USB Type-C 35W punjaču

Premda je usluga Apple Karte (Maps) započela svoju dostupnost 2018. godine, Apple je započeo s procesom prikupljanja podataka još „davne” 2014. godine, dakle prije osam godina.

tekst1naslovna1 1

Apple navodi kako nakon dostupnosti „novih” Karti proces ide dalje i na redu su i ostale regije (zemlje) koje još uvijek koriste inačicu Karti iz iOS-a 12. Iduća regija (zemlja) koja je na listi dobivanja aktualne verzije jesu Francuska i Monako a sigurni smo kako nakon njih proces ide svojim korakom dalje.

Xiaomi ima patent kamera za električni automobil

Moramo još jednom reći kako nam ovaj podatak zvuči i više nego iznenađujuće ali zasigurno Apple ima dobar razlog zašto je tome tako.

Najčitanije