Banner
tekst1naslovna 5

Apple iPhone SE 3 (2022) svojim će izgledom biti nalik na model iPhone 8

Iako se mislilo kako će iPhone SE 3 (2022) izgledom biti nalik aktualnim iPhone 12 i iPhone 13 modelima izgleda kako ipak ostaje kao i iPhone SE (2020) starim izgledom i lošim značajkama.

Veselili smo se navodima i glasinama koje su se doticale naredne generacije (modela) Apple iPhone SE pametnog telefona. Upravo bi taj naredni iPhone SE 3 (2022) trebao zamijeniti iPhone Mini kada iPhone 14 linija bude predstavljena.

Apple radi na iPhone SE 3 (2022)

O tome smo pisali i zaista smo mislili kako će svojim dolaskom iPhone SE ne samo donijeti neke značajke iz samog vrha ponude Apple iPhone modela poput 5G već bi trebao napustiti (i uzeti) izgled aktualnih iPhone 12 i iPhone 13 modela.

Apple iPhone SE 4 (2023) dobiti će Retro izgled

Sve je trebalo biti upravo tako i već isplanirano da bi sada stigao „hladan tuš”. Sve ono o čemu smo pričali o čemu smo maštali palo je u vodu, iPhone SE 3 (2022) neće imati izgled iPhone 13 i iPhone 12 modela, već naprotiv bit će „inspiriran izgledom” iPhone modela iz 2017, godine.

tekst1sl1 5

Da malo bolje pojasnimo izgledom će biti identičan kao model iPhone 8 odnosno kao iPhone SE 2 (2020). Ovdje se odmah dotičemo i ostalih „upitnih” značajki kao naprimjer hoće li iPhone SE 3 (2022) imati USB Type-C za sinkronizaciju i punjenje ili će i dalje biti riječ o lightning konektoru (koji je možemo slobodno reći prastar i zaglavio i vremenu i prostoru).

Apple iPhone 14 dolazi (sigurno) sa Punch-hole prorezom selfie kamere

S druge pak strane također možemo postaviti pitanje hoće li iPhone SE 3 (2022) donositi 5G mogućnost povezivanja na internet ili će i dalje ostati na 4G/LTE. Sami sebi postavljamo pitanje (na koji ne znamo odgovor) zašto je Apple odlučio sada napraviti ovakav korak kada je prodaja i plasman iPhone SE 2 (2020) modela zadovoljavajuća.

Apple iPhone 15 Pro – neće imati SIM utor (navodno)

Rješenje leži u tome što je iPhone SE 2 „poprilično novi model” s aktualnih hardverom i softverom po nadasve pristupačnoj cijeni. Dok je iPhone SE 3 (2022) svojim dolaskom to samo trebao dodatno utvrditi i još k tome s dizajnom iPhone 12 modela.

Bio bi svakako pun pogodak i kako bi se reklo točka na i. Ali sada ne znamo kako će kada bude predstavljen (a trebao biti predstavljen na ljeto) kupci reagirati na takav zastarjeli izgled i još ako zastarjele budu i značajke odnosno ako se i dalje bude koristio Touch-ID umjesto Face-ID bit će to ne pun pogodak nego pun poraz te će prodaja iPhone SE 3 (2022) svakako razočarati.

Apple iPhone 14 također bez SIM utora

S druge pak strane možda će ljudi nastaviti kupovati iPhone SE 3 (2022) i prihvatiti zastarjeli dizajn s jednostavnim razlogom jer je to jedini jeftini pametni telefon sa zagriženom jabučicom na leđima jer je jednostavno rečeno na Apple.

tekst1sl4 2

Povučeni takvom odlukom onda bi to značilo da će tek 2024, godine iPhone SE dobiti dizajn iPhone XR te iPhone 11 modela. Taba bi se trebao početi koristiti Face-ID a maknuti se od Touch-ID značajke.

Samsung Galaxy S21 FE 5G službeno. Napokon 🙂

Na kraju znamo kako će sami kupci donijeti odluku hoće li ovakav „način” proći Appleu ili će iPhone SE 3 (2022) navedenim izgledom sve pokvariti, na kupcima je odluka.

Najčitanije