huawei
nn

Apple iPhone 16 Pro Max imat će i dalje 48MP ali noviji Sony senzor

Nadolazeća iPhone 16 generacija neće donijeti naprednije kamere i dalje će tu biti riječ o 48MP, ali ovoga puta s novijim Sony senzorima.

U svijetu mobilne tehnologije, natjecanje za najnaprednijim kamerama nikada nije bilo izazovnije. Najnovije informacije o nadolazećem iPhoneu 16 Pro Max sugeriraju da će Apple ponovno postaviti standarde u industriji, posebno kada je riječ o mogućnostima kamere.

Apple iOS 17.4 donosi na AppStore instalaciju aplikacija trećih strana

Prema dojmljivim tvrdnjama poznatog tipstera s bogatim iskustvom na Weibu, iPhone 16 Pro Max bit će opremljen senzorom primarne kamere od 1/1,14 inča iz Sonyja.

2 36

Ova inovacija predstavlja ozbiljan korak naprijed u odnosu na prethodne modele, ističući se kao tehnološki “admiralski brod” u svijetu mobilne fotografije.

Samsung Galaxy S25: Otkriveni detalji o moćnom Exynos 2500 čipu

Jedan od ključnih elemenata unapređenja je korištenje prilagođenog senzora Sony IMX903 od 48 MP. Ovaj senzor ne samo da nudi visoku rezoluciju, već i implementira napredne značajke poput 14-bitnog ADC (analogno-digitalni pretvarač) i DCG (Digital Gain Control). Kombinacija ovih tehnologija pridonosi poboljšanoj preciznosti, dinamičkom rasponu i smanjenju šuma u fotografijama i videozapisima.

1 37

14-bitni ADC donosi veću dubinu bita u proces konverzije podataka, što rezultira preciznijim i detaljnijim digitalnim prikazom analognog signala.

Xiaomi je predstavio Redmi Note 13 seriju 

Ovo je ključno za hvatanje šireg raspona tonova i nijansi boja, pridonoseći time visokoj kvaliteti slike, posebno u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja. DCG, s druge strane, igra ključnu ulogu u smanjenju šuma u slici, pružajući kristalno čiste fotografije čak i u manje optimalnim uvjetima.

2 27

Impresivan senzor od 1/1,14 inča predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodne modele iPhonea, budući da je otprilike 11% veći od senzora u iPhoneu 15 Pro Max.

Apple razvija tipku za snimanje na iPhone 16 seriji

Ovaj povećani prostor omogućuje senzoru da bolje uhvati svjetlost, što rezultira poboljšanim performansama pri slabom osvjetljenju i proširenim dinamičkim rasponom.

2 9
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Osim revolucionarnih promjena u području kamere, Digital Chat Station također otkriva da će iPhone 16 Pro Max donijeti elegantan zakrivljeni dizajn zaslona.

iPhone 16 i 16 Plus dobivaju 8GB RAM-a i Wi-Fi 6E

Unatoč ovom inovativnom pristupu, uređaj će zadržati istu debljinu kao njegov prethodnik, iPhone 15 Pro Max, naglašavajući Appleovu predanost elegantnom i tankom dizajnu.

1 9

Ove najave obećavaju da će iPhone 16 Pro Max ponuditi neviđene mogućnosti za mobilnu fotografiju. Njegova kombinacija vrhunskog senzora, sofisticiranih tehnologija i elegantnog dizajna čini ga ne samo snažnim alatom za ljubitelje fotografije već i predvodnikom u industriji mobilne tehnologije. S nestrpljenjem očekujemo službenu lansiranje ovog inovativnog uređaja i njegov doprinos revoluciji u svijetu mobilne fotografije.

iPhone trikovi koje morate znati – pojednostavit će vam svakodnevno korištenje

Svakako nastavljamo pratiti sve navode i značajke koje će kroz godinu dolaziti. A kao što je to i do sada bio slučaj u rujnu možemo očekvati nove iPhone 16 modele telefona koji će se dakako prodavati kao “vruće kiflice”. Do tada družiti ćemo se s iPhone 15 modelima koji su zaista odlični modeli, jer naravno za te nove to i moraju biti, zar ne?

Najčitanije