Banner
tekst3naslovna 1

Apple iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) – moć s dozom „umiljatosti”

Sve je izglednije kako ove godine nećemo vidjeti "Pro Max" iPhone, već na njegovo mjesto dolazi od titanija napravljeni iPhone 15 Ultra.

Pisali smo o iPhone 15 CAD renderima, dotaknuli smo se i CAD rendera iPhone 15 Pro modela, sada je vrijeme da nešto kažemo i o „najjačem” predstavniku.

Samsung Galaxy Watch 5 / 5 Pro – kako (jednostavno) provjeriti „zdravlje” baterije?

Radi se naravno o iPhone 15 Pro Max modelu ili kako ga sve više internetskih entuzijasta naziva „Ultra”. Da li će ovo uistinu biti Ultra odnosno da li će ime „Pro Max” otići u zaborav (povijest)?

tekst3sl1
Apple iPhone 15 Ultra – Render

Čini se kako hoće odnosno dobiti će novo ime „iPhone 15 Ultra” a osim imena bit će značajno drugačije i neke (dizajnerske) značajke. Dimenzijama će ovaj model donositi: 159,86mm x 76,73mm x 8,25mm (a moramo reći kako su dimenzije iPhone 14 Pro Max: 160,7mm x 77,6mm x 7,85mm) što znači kako će iPhone 15 Ultra biti nešto manji ali i (hardverski) jači.

Motorola Defy 2 donosi satelitsku komunikaciju i još veću otpornost

Sam modul kamere bit će manje naglašen, govori se kako će debljinom iPhone 15 Ultra donositi 11,84mm, što znači kako će sam modul kamere „viriti van” 3,59mm.

tekst3sl2 1

Kažimo kako je modul kamere na iPhone 14 Pro Max modelu debljine 4,18mm, što znači da je onaj na iPhone 15 Ultra manji za 0,59mm u odnosu na iPhone 14 Pro Max.

Apple iPhone 15 i iPhone 15 Plus imati će istaknutiji modul kamere

Manja naglašenost izbočine modula kamere inspirirana je Apple Watch Ultra pametnim satom. I ne krije se povezanost Ultra pametnog sata s Ultra nadolazećim modelom pametnog telefona.

Tome u prilog govori i informacija kako će iPhone 15 Ultra imati kućište od titana, baš ono koje nam donosi i Apple Watch Ultra pametni sat.

Apple ukida iPhone SE liniju pametnih telefona – iPhone SE (2024) neće na tržište

Kada smo se već dotaknuli kamera na iPhone 15 Ultra modelu onda kažimo kako će zumiranje ići do 10x (a ne više do 3x kao što je to do sada bio slučaj).

Govori se kako će „Pro” te „Ultra” modeli imati Apple A17 Bionic (3nm), dok će „ne-Pro” modeli imati slabiji A17 Bionic (4nm). Ovo su za sada jedini „noviteti” koji se vezuju uz iPhone 15 Ultra (uz one koji su nam poznati) – da će biti manjih dimenzija u odnosu na iPhone 14 Pro Max.

Apple iOS od iduće godine donosi mogućnost aplikacija koje nisu sa AppStore-a

Hoće li zaista Apple „odbaciti” Pro Max te predstaviti Ultra, svakako za potvrdu ovih navoda potrebno je pričekati još neko vrijeme. Kako sada stvari stoje čini se da će iPhone 15 modeli zaista dovesti veliki pomak pri načinu korištenja iPhone pametnog telefona, dok će s druge strane modeli međusobno dijeli više sličnosti nego razlika.

tekst3sl3 1

U prvom redu mislimo na „napokon” prisutnost USB Type-C (iako će on imati svoja ograničenja), dok s druge strane podržavamo dolazak Dynamic Island-a na sva četiri modela iPhone 15 pametnih telefona.

Najčitanije