Banner
tekst3naslovna 2

Apple iPhone 15 koristiti će Sony senzor kamere – potvrdio Tim Cook

Tim Cook odlučio se kako će naredna iPhone 15 serija koristiti "vrhunski" Sony senzor kamere,koji je u stanju prikupiti dvostruko više svjetla od aktualnih.

Da dobro ste čuli, već se duže vrijeme priča kako će Apple tražiti partnera kada su u pitanju senzori kamera na svojim iPhone pametnim telefonima.

Apple iOS 16 na 69% modela u prosincu – dobro ili loše?

Ovdje se nemamo namjeru vraćati u prošlost razvoja senzora kamera za iPhone, već ćemo reći nekoliko riječi i osvrnuti se ka budućnosti ovog Američkog proizvođača pametnih telefona.

tekst3ls1

Kako smo već rekli na početku ovog članka već se duže vrijeme govori o tome kako Apple planira Sony za partnera. Ta bi se suradnja očitovala u pogledu razvoja odnosno korištenja za sada neotkrivenog senzora kamera ovog Japanskog proizvođača.

Apple i Foxconn žele preseliti proizvodnju iPhone-a izvan Kine

Ove glasine svakako je potvrdio i nedavni odlazak u posjet čelnog čovjeka tvrtke Apple, Tim Cook-a. Naime on je otišao u istraživački centar Sony-a gdje je imao prilike vidjeti detaljan razvoj za sada „tajanstvenog” senzora kamere.

tekst3sl2 1

Za sada je jedino poznato kako navedene senzor kamere može prikupiti dvostruko više svjetla za razliku od aktualnog senzora kamere koji se koristi na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Samsung misli kako će 2023. pasti interes za Galaxy S seriju

A prema riječima Tim Cook-a upravo je to „onaj detalj” koji Apple želi iskoristiti za svoje nadolazeće vrhunske iPhone 15 modele. Za sada nije poznato hoće li se taj „super” senzor kamere nalaziti na svim iPhone 15 modelima (trebalo bi ih biti četiri) ili će isključivo biti rezervirani samo za „Pro” izvedenice.

tekst1naslovna 1

Ovdje također moramo reći kako Apple neće imati pravo „isključivog korištenja” ovog senzora, odnosno pravo da samo on koristi ovu tehnologiju.

Google Search (tražilica) dobiva značajni redizajn svojeg sučelja

Što bi značilo kako ćemo u budućnosti na tržištu imati prilike vidjeti i neke Android modele pametnih telefona s navedenim Sony senzorom kamere.

tekst1naslovna 6

Ono što Apple ovim „potezom” dobiva je to da može prvi na tržištu predstaviti ove senzore. Onda bi to značilo kako ćemo pripadajuće Sony senzore tek imati prilike vidjeti u rujnu 2023. godine, odnosno po izlasku iPhone 15 serije pametnih telefona.

Huawei i Oppo potvrđuju zajedničku suradnju

Ako se sve ovo pokaže točnim to bi značilo kako će Apple i po pitanju fotografije postati „prvak” jer po pitanju video zapisa odavno je na prvom mjestu te tu poziciju drži (čvrsto) i dalje.

*Sklopivi iPhone (Ali ne od Apple-a)*

tekst2sl3 1

Prisjetimo se nedavnih natpisa kada je Apple naveo kako želi smanjiti značajno razlike između „Pro” i „ne-Pro”modela, da li će to značiti kako će Sony senzor kamere dobiti i „obični” iPhone 15 modeli?

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

Ili će Apple ipak ovu značajku i dalje omogućiti isključivo iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima, odnosno iPhone 15 Ultra o kojem se u posljednje vrijeme sve više govori i piše. Svakako nam ostaje za vidjeti i čekati potvrdu ovih tvrdnji.

Najčitanije