Banner
tekst1naslovna1

Apple iPhone 15 Pro (Ultra) imati će prilagodljive solid-state tipke

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imat će nove tipke.

Sjetite se prije nekoliko dana na našim smo stranicama govorili o solid-state tipkama. Koje bi trebale biti prisutne na iPhone 15 Pro te iPhone 15 Pro Max (Ultra) modelima pametnih telefona.

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Govorilo se kako će ona zamijeniti dosadašnje tipke za zvuk te tipku za „utišavanje” zvuka, po kojoj su iPhone telefoni i poznati. Naravno sada idemo korak dalje te ponovno donosimo nove „friške” glasine u vezi navedenih tipki.

tekst1sl1

Ovdje je potrebno istaknuti kako će „solid-state” tipke (kako će im biti naziv) donositi i mogućnosti prilagodbe. Sama prilagodba isticat će se u načinu odnosno jačini pritiska.

Facebook i Instagram donose onemogućavanje praćenja oglasa unutar EU

Gdje će se onda shodno jačini moći izvršiti neka od radnji. Glasine pak govore kako će iPhone 15 Pro te iPhone 15 Ultra modeli donositi samo dvije tipke na „boku” a onda shodno jačini pritiska, izvršavat će se određene radnje.

tekst2sl1 8

Te će dvije tipke biti „gumb za glasnoće” te „programabilni” gumb. Koji bi onda sam po sebi imao više mogućnosti odnosno različitih zadataka koje bi izvršavao.

Kako obrisati particiju koja se ne može obrisati (jednostavno) unutar Windows okruženja

Neki od primjera programabilnog gumba navodno će biti: isključivanje (utišavanje) zvuka, uključivanje / isključivanje orijentacije, uključivanje / isključivanje svjetiljke (LED), način rada niske potrošnje baterije i sl.

tekst3sl4 2
Apple A17 Bionic biti će temeljen na 3nm proizvodnom procesu !

Ističe se kako će kapacitivne tipke imati namjenski niskoenergetski mikroprocesor koji će pružiti odnosno omogućiti da tipke „rade” kada je baterije telefona prazna.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 5 donose benchmark rezultate

Tipke će osjećati jačinu pritiska te će korisniku donositi različite „jasne” Haptic Engine povratne vibracije, simulirajući pritisak fizičke tipke. Navedene tipke moći će raditi i kada je telefon u maski odnosno kada korisnik koristi rukavice.

tekst3sl1 2
Apple iPhone 15 Pro u “Product Red” izvedbi !

Mikroprocesor koji će pokretati tipke navodno će napajati snagom i Bluetooth, NFC te UW čipove, to bi onda omogućilo da ovi elementi povezivanja budu također aktivni kada je baterije telefona prazna, odnosno kada iPhone 15 Pro te iPhone 15 Pro Max (Ultra) nisu uključeni.

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Kako smo već bili i naveli, ove glasine svakako treba uzeti s dozom opreza. Ali nam svakako služe kao dobar pokazatelj onoga što se može očekivati dolaskom iPhone 15 serije pametnih telefona.

tekst1naslovna 1

Govori se kako će čitava iPhone 15 serija doći bez fizičkog utora za SIM karticu. Odnosno kako će iPhone 15 modeli isključivo koristiti e-SIM.

Stigao je iOS 16.4, evo što donosi

Ako ste malo u nedoumici u vezi ovoga, samo ćemo vam reći kako iPhone 14 linija na Američkom tržištu nema fizičku SIM ladicu, već isključivo se koristi e-SIM. Da budemo nešto jasniji iPhone 14 modeli u Americi uopće nemaju ladicu za postavljanje SIM kartice.

Najčitanije