Banner
tekst1naslovna 17

Apple iPhone 14 donosi punch-hole ali?

Apple iPhone 14 neće donijeti na svim modelima punch-hole i bit će nešto drugačiji

Pisanje o Apple iPhone 14 seriji pametnih telefona uvijek nas sustigne kada mislimo da smo sve već rekli. Apple će svoju narednu generaciju iPhone 14 modela predstaviti u rujnu a isprva se mislilo kako će svi modeli doći s punch-hole prorezom (iako on kao takav ne bi bio posve identičan kao što je to slučaj kod primjera kažimo, Samsunga).

tekst1sl1 6

Da bi sada internet opet pomutio neke planove i naume i prikazao sam navodni render zaslona (za koji se tvrdi da je autentičan). Pripadajući prikaz zaslona iPhone 14 modela navodno bit će za iPhone 14 Pro odnosno iPhone 14 Pro Max.

ZTE Nubia Z40 Pro – donosi magnetno punjenje na Android platformu

Što bi značilo kako dva „mlađa brata” i dalje ostaju na notch usjeku. Upravo notch na iPhone pametnim telefonima datira još iz 2017.godine kada je predstavljen iPhone X (10).

tekst1sl2 5

Dizajnersi Applea namjerno su predstaviti takav dizajn zaslona jer je on tada (a i danas) donosio unutar svojih notch gabarita mnoge senzore, Face-ID i tome slično ali kao što i sami znate korisnici i nisu baš kako su godine odmicale to prihvaćali s oduševljenjem.

Apple iPhone SE 3 (2022) – „Mini” model za godine koje slijede

Iako prva slika prikazuje punch-hole on će dolaziti s još jednom „točkicom” pokraj unutar koje će biti smještena selfie kamere i ostali senzori za svakodnevni rad, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela.

Apple predstavlja tri nova Mac računala

Onda bi to značilo kako iPhone 14 i iPhone 14 Max (koji će zamijeniti iPhone Mini) će i dalje imati notch u onakvome obliku u kakvome nam je i danas poznat. Ovo bi i u jednu ruku bilo prihvatljivo jer prisjetimo se ranijih navoda koji su govorili kako će se iPhone 14 i iPhone 14 Max modeli razlikovati od „jačih” iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Novi best buy mobitel Redmi Note 11 predstavljen u Hrvatskoj

Jedna od razlika bit će stopa osvježenja prikaza gdje bi dva „početna” modela dolazila sa stopom od 90Hz a dva „jača” modela sa stopom osvježenja prikaza od 120Hz. Kada već spominjemo stopu osvježenja prikaza ponovimo kako će iPhone 14 dolaziti sa veličinom zaslona od 6,1”, iPhone 14 Max dolazit će sa 6,7”, dok će iPhone 14 Pro imati 6,1” zaslona te iPhone 14 Pro Max doći će sa 6,7” zaslonom.

Rusija blokirala Facebook

Iako smo pisali kako će svi modeli doći s identičnim kapacitetom radne memorije, navodno se sve više govori o 6GB rama ali to ćemo još vidjeti i prije samog predstavljanja iako zadnji navodi sugeriraju kako će maksimalna konfiguracija radne memorije biti 8GB, što bi značilo kako će dva „slabija” modela dolaziti sa 6GB a dva „jača” sa 8GB radne memorije.

tekst1sl3 3

Očekuje se da bi iPhone 14 linija mogla sadržati poznati (dobro prihvaćeni) retro dizajn koji je Apple prvi puta predstavio na iPhone 12 pa i nastavio na iPhone 13 modelima.

Apple „preklopni” iPhone – dizajn „iza ugla”

Glavni senzor kamere doći će pri rezoluciji od 48MP te bi kao takav trebao zamijeniti aktualni 12MP senzor glavne kamere, što bi napokon predstavilo „veliki korak naprijed” u pogledu i onako vrhunske fotografije i video zapisa na Apple iPhone pametnim telefonima.

Huawei XD Optics P50 Pro pametnog telefona prkosi zakonima fizike

Apple iPhone 14 modele pokretat će Apple A16 Bionic chipset. Ali prije iPhone 14 serije, željno iščekujemo 08.03.2022. i predstavljanje Apple iPhone SE 3 (2022) pametnog telefona.

Najčitanije