Banner
tekst1naslovna 12

Apple iPhone 14 prvi puta prikazan na 3D renderu

Čini se kako po prvi puta imamo prilike vidjeti rendere koji prikazuju iPhone 14 Pro ali sve ovo treba još uvijek uzeti s dozom rezerve.

Dok se priča ovo futurističkih Samsung Galaxy modela nastavlja (pročitajte naš članak u vezi Galaxy Fold S modela) konkurentski Apple dalje nastavlja „u tišini” razvoj svoje nadolazeće iPhone 14 serije.

Apple iPhone SE (2022) – isti dizajn osnaženi hardver

Danas po prvi puta imamo prilike vidjeti „službene” procurjele 3D rendere koji donose izgled iPhone 14 model Za sada nije točno navedeno koji je model navodno prikazan ali se priča kako je riječ o „Pro” modelu odnosno o iPhone 14 Pro.

tekst1sl1 3

Ako se sjećati svih navoda i glasina (natpisa) o kojim se pričalo i pisalo. Kako će Apple u iPhone 14 seriji prigrliti „futuristički izgled” slobodno sve to možete zaboraviti.

Apple iPhone 14 dobiti će nove kamere ili ipak ne?

Izgleda kako će Apple i ove 2022. godine igrati na sigurnu kartu, odnosno kako će dizajn u velikoj mjeri biti kopiran (slika i prilika) iPhone 13 modela (iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max).

Notch je mrtav živio Notch

Sigurni smo kako je velika većina vas ostala bez teksta kada je na renderu vidjela da je Notch i dalje prisutan. Jednostavno rečeno ZAŠTO?

Apple iPhone SE 3 (2022) – „Mini” model za godine koje slijede

Apple čini se ili nema znanja ili ne želi maknuti Notch, već je njegov izgled malo izmijenio i unutar njega donio okrugle proreze za selfie kameru i ostale senzore koje su na iPhone 13 modelu jednostavno bili „vješto” skriveni u Notch a tu su jasno prisutni i još ružniji ako se nas pita.

tekst1sl2 2

Upravo se ovakav dizajn i prikaz segmenta Notcha vezuje uz sva četiri modela iPhone 14 linije pošto se zna kako će iPhone 13 Mini zamijeniti iPhone 14 Max.

Lightning konektor i dalje je tu

Apple iPhone 14 serija i dalje će dolaziti s Lightning konektorom. Što znači kako i dalje Apple neće implementirati sada već uobičajeni USB Type-C priključak za sinkronizaciju i punjenje. Ako ste se ponadali kako će iPhone 14 vratiti, probuditi iz mrtvih 3,5mm utor i tu vas moramo razočarati.

tekst1sl3 2

Ono što ostaje posve isto jesu i tipke (njihov raspored) koji dolaze s desne strane – tipka za uključivanje/isključivanje, tipke za glasnoću te utor za SIM karticu uz prisustvo fizičke tipke za “utišavanje zvuka”. Ova tvrdnja nam još jednom govori kako Apple ipak odustaje od eSIM značajke mada je navedeno kako će Apple i dalje donositi ladicu za SIM u regijama (državama) gdje eSIM jednostavno nije zaživio.

Modul kamere „još više strši”

Modul stražnje kamere iPhone 14 linije i ove godine donosi dobro poznati dizajn i postavke kamera. Ono što želimo reći a vidi se na 3D prikazu je to da je modul dodatno izbočen.

Samsung predstavio Galaxy A53 i Galaxy A33 – 5G, Exynos 1280 i 120Hz

Odnosno riječ je o dodatnom zaštitnom staklenom sloju koji će na iPhone 14 liniji zaživjeti odnosno dodatno pridodati sigurnosti pri možebitnom padu a tako i puknuću i šteti modula kamere.

tekst1sl4 3

Ono što se pričalo ove renderi i glasine potvrđuju. A to je kako će „ne Pro” odnosno iPhone 14 Max i iPhone 14 doći s rezolucijom glavne kamere od 12MP, dok će „Pro” modeli: iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max doći s rezolucijom glavne kamere od 48MP, što uvelike predstavlja unaprijeđene koje Apple ne želi uvesti na svim modelima.

Značajke koje će „identične” biti na „svim modelima”

Apple iPhone 14 ipak je mislio na neke „stvari” i odlučio neke značajke učiniti identičnima na svim modelima. U prvom pogledu riječ je o kapacitetu radne memorije ono će biti 6GB.

tekst1sl5 1

Dok po pitanju zaslona odnosno stope osvježenja ne „Pro” modeli imat će 90Hz, dok će „Pro” modeli imati 120Hz stopu osvježenja prikaza. Ipak iOS 15 dolazit će podjednako na sve iPhone 14 modele i naravno softverska strana priče bit će posve identična.

Samsung Galaxy Z Fold / Z Flip 4 – nove glasine na dlanu

Priča se kako će 6,1” zaslon Super Retina XDR OLED doći na sve modele, jedina je razlika naravno u samoj veličini zaslona. Kada smo kod veličine Apple tvrdi kako će 6,1” zaslon biti određen za iPhone 14 odnosno 6,7” za iPhone 14 Max model. Dva „Pro” modela za sada ne donose glasine o veličini zaslona ali smo sigurni kako će se i to u skorašnje vrijeme promijeniti.

tekst1sl6

Za kraj želimo s vama podijeliti i jednu glasinu u koji ni sami ne želimo vjerovati. A dotiče se pokretanja iPhone 14 modela odnosno „glavnog motora”, chipseta.

tekst1sl7

Priča se kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max biti pokretan A15 Bionic chipsetom dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max unutar sebe imati ugrađen A16 Bionic chipset. Rekli smo u ovo ni sami ne želimo vjerovati ali vrijeme će pokazati ako smo bili u pravu.

Najčitanije