Banner
tekst2naslovna 6

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

iPhone 14 modeli, navodno samo Pro i Pro Max neće više imati notch. Već isti donose punch-hole prorez gdje će se smjestiti selfie kamera i svi potrebni senzori.

Slobodno možemo reći kako smo ovo već znali. O navedenom smo i pisali kada smo govorili što će to Apple iPhone 14 sa sobom donijeti ali sada možemo reći kako je u jednu ruku „službeno”. Dakle Apple iPhone 14 dolazit će bez Notcha (zuba) ili ga nazovite kako vam je draže. Već će imati punch-hole selfie kameru onakvu kakvu (moramo to spomenuti) Samsung koristi već godinama pri svojim modelima samog vrha ponude i srednjeg cjenovnog razreda svoje Galaxy serije pametnih telefona.

Apple radi na iPhone SE 3 (2022)

Osim navedenog ovdje ćemo navesti i neke ostale značajke kojima će iPhone 14 serija (odnosno pojedini modeli) biti predstavljeni na tržištu. Prisjetimo se kako je notch odnosno poznati „zub” na tržištu od 2017, godine odnosno od kada je tržištu predstavljen Apple iPhone X (10).

Osim smještanja kamere u sučelje zuba tu se naravno nalazio odnosno još se uvijek nalazi Face-ID, tehnologija kojom je Apple zamijenio touch-ID.

Apple View – VR naočale zamijeniti će iPhone

Za koji i dan danas sami korisnici Applea odnosno iPhone pametnih telefona kažu da je bolji način sigurnosti od Face-ID. Sam izgled Notcha Apple je pokušao popraviti izlaskom iPhone 13 serije na tržište ali slobodno možemo reći kako posve bezuspješno. Toliko je ta priča oko Notcha već postala sumorna da je Apple napokon uklanja i Apple iPhone 14 dobiva punch-hole prorez unutar zaslona. Naravno osim selfie kamere tu će se naći i ostali senzori za svakodnevno korištenje pametnog telefona pa tako i onaj Face-ID za koji bi mi rekli da bi isto tako bili sretno da ga se potpuno ukloni.

tekst2sl1 5

Kako čitava priča nije samo slovo na papiru govore i navodi kako Samsung (najveći konkurent Applea) priprema OLED zaslone za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele a s njime dolazi i prorez odnosno „rupa u zaslonu”. Sada ovdje možemo postaviti pitanje dali to znači kako će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max jedino imati punch-hole odnosno kako će manji „jeftiniji” iPhone 14 modeli iPhone 14 Mini i iPhone 14 i dalje zadržati notch izgled na zaslonu.

Apple iPhone 14 – u fazi razvoja (što donosi a što odnosi)

Osim navedenog izgledno je kako dva jeftinija omanja modela neće imati niti OLED zaslone a shodno tome Apple će ići na soluciju podjele kvalitete zaslona kao što je napravljeno i u slučaju iPhone 13 predstavnika.

Glasine govore o iPhone 14 s kapacitetom memorije od 2 Terabajta

Glasine idu toliko daleko da se govori kako će LG raditi zaslone za dva manja iPhone 14 modela a ako se malo prisjetimo navedenu situacija bila je prisutna i kod izrade zaslona za aktualnu iPhone 13 seriju pametnih telefona.  Ovo su za sada sve glasine koje se dotičnu prikazana naredne iPhone 14 obitelji a nadamo se kako će uskoro iste biti i u većoj mjeri dostupne.

Najčitanije