Banner
tekst3naslovna 4

Apple iPhone 14 (Pro) donosi Always–On

Apple je napokon "popustio" i donosi Always-On na iPhone 14 liniju pametnih telefona ali...

Još nešto više od mjesec dana ostalo je do predstavljanja nove linije iPhone pametnih telefona.

Apple iOS 16 – više personaliziranja za iPhone uređaje

Riječ je naravno o Apple iPhone 14 linije. Koja će sa sobom donijeti (kako to obično biva) četiri modela: iPhone 14, iPhone 14 Max (zamijenit će iPhone 13 Mini), iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

YouTube svaki video pretvara u „Shorts”

Kako smo već pisali i govorili mnoge razlike će postojati kada je u pitanju iPhone 14 i iPhone 14 Max „obični” modeli u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

tekst3sl2 6

Počevši od rezolucije glavne kamere koja bi napokon bila 48MP u odnosu na aktualnih 12MP. Pa sve do stope osvježenja zaslona, kod „ne-Pro” modela bit će to 90Hz, dok će „Pro” modeli donositi 120Hz.

Xiaomi pred zidom kada je u pitanju električni automobil

Ipak danas donosimo jednu značajku koja će biti isključivo vezana za „Pro” modele iPhone 14 linije i neće biti dostupna za iPhone 14 i iPhone 14 Max.

Apple iPhone 14 – prikazane maskice, moduli kamera veći nego se očekivalo

Riječ je o Always-On značajki. Onom elementu koji Android svijet posjeduje odavno i bez obzira dali je riječ o srednjem ili višem cjenovnom razredu na svim modelima radi vrhunski.

Sada se Apple u ovoj 2023. godini „napokon” odlučio implementirati ovu značajku. Reći ćemo kako smo se ovome i nadali posebice što nadolazeći iOS 16 ima podršku za Always-On ali u Beta verzijama istu nije donio na iPhone modele.

Appleu zabranjena prodaja iPhonea u Kolumbiji

Sada znamo i zašto. Ista će biti isključivo vezana za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Ovo u jednu ruku osuđujemo jer zašto bi iPhone 14 i iPhone 14 Max korisnici bili „drugačiji” kada je riječ o vrhunskim uređajima.

tekst3sl1 7

Ali već i vrapci na grani znaju politiku Applea i jednostavno se nemamo više čemu čuditi. Kao jedan od razloga zašto iPhone 14 i iPhone 14 Max neće imati Always-On spominje se njihova mogućnost smanjivanja stope osvježenja na 10Hz, dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max moći smanjiti stopu osvježenja na 1Hz.

Twitter u jednom twittu donosi više oblika medija

Što je i više nego dobar pokazatelj podrške za Always-On značajkom. Ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se kako će iPhone 15 pri svojim svim modelima dovesti Always-On već kada donosi USB Type-C priključak za sinkronizaciju i punjenje.

tekst3sl3 5

Neće nam još dugo biti potrebno da se „mučimo” i mislimo što će to iPhone 14 dovesti, kada ćemo početkom rujna imati prilike uživati u novom Apple događaju gdje će između ostalog biti predstavljeni novi iPhone 14 modeli za kraj 2022. i početak nove 2023. godine.

Najčitanije