Banner
tekst1naslovna 4

Apple iPadOS 16.1 dolazi 24.10.2022.

Apple je tek izdao 16.0.3. iOS a već izdaje i iPadOS 16.1 (prvu veću nadogradnju).

Tek što se iOS 16.0.3 pojavio na iPhone pametnim telefonima (dakle dostupan je za preuzimanje) ono što svakako možemo zamijetiti je to kako tvrtka Apple svakako ne miruje.

Apple iPhone 14 (Plus) / Pro (Max) pozadine – preuzmite ih

To je jasno vidljivo i po tome što užurbano radi i na ostalim softverskim rješenjima za svoje proizvode (hardverska rješenja). Tako je čini se sada na redu Apple iPad odnosno njegov iPadOS koji se trenutno nalazi na brojčanoj oznaci 16.1.

tekst1sl1 5

Mnogi korisnici prilikom pojavljivanja i korištenja iPadOS 16.0 počeli su s prijavljivanjem različitih problema. Ona su se ponajprije vezala uz sam način rada iPad tableta odnosno neke nelogičnosti.

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

Naravno Apple je o svemu „mudro” šutio i sve odlučio ostaviti na iPadOS 16.0. Slobodni smo reći sve do sada, kako se čini dobili smo glasinu ili jedan „trag” koji govori kada možemo očekivati iPadOS 16.1.

tekst1sl2

Upravo se od ove brojčane oznake očekuje „puno” jer bi upravo iPadOS 16.1 svojim dolaskom trebao ispraviti mnogobrojne greške pri radu iPad tableta.

Apple iPhone 14 pri proizvodnji košta 20% više u odnosu na iPhone 13

A korisnici se upravo tome svakako i ponajviše vesele. S druge pak strane ova glasina i nije potvrđena odnosno nije došla od strane Applea, već od strane leakera.

tekst4sl4 1

Da više ne dužimo, kažimo i mi u suštini o čemu se zapravo tu i radi. Poznat je datum kada na tržištu možemo očekivati, dostupnost iPadOS 16.1. Kako sada stvari stoje čini se kako će to biti 24.10.2022.

Apple iPhone 15 Ultra – detalji i renderi

Da li će se ovaj datum pokazati istinitim odnosno da li će glasina sama po sebi biti točna, svakako nam ostaje za vidjeti ali ono što želimo reći je to kada se nadamo kako će iPadOS 16.1 svojim dolaskom ispraviti sve „nedostatke” u radu Apple iPad tableta.

tekst4sl5 1

Ne možemo se oteti glasinama kako se sve više govori o „prvim” iPad tabletima pokretanim s M2 čipom. A čini se kako će to u početku biti isključivo vezano za Apple iPad Pro tablet odnosno za sam vrh ponude, kada su u pitanju Apple iPad tableti.

Snapdragon 7 Gen 2 – glasine i ono što je zapravo

Također M2 čipovi doći će odnosno pokretat će nove (nadolazeće) Apple MacBook Pro modele prijenosnih računala. Što će od svega ovoga izrečenoga biti istina, uskoro ćemo imati prilike vidjeti.

tekst4sl2 4

No nikako ne smijemo zaboraviti kako Apple „korak po korak” ide ka svojem cilju da u sve veći broj svojih uređaja ugradi vlastite M čipove, odnosno sada ove aktualne i nadolazeće M2 odnosno M3 modele.

Hrvatski Telekom u problemu – mora platiti kaznu od 36 milijuna kuna

Ali kada za to dođe vrijeme svakako ćemo o svemu reći koju riječ više. To tada ako još niste preuzeli na svoj iPhone aktualnu brojčanu oznaku iOS mobilne platforme, to učinite. Jer ona dolazi s brojčanom oznakom iOS 16.0.3 i teži (okvirnih) 900MB – ovisno o iPhone modelu za koji se preuzima.

Najčitanije