Banner
1 2

HarmonyOS Next 18.01.2024. postaje samostalan, odbacuje Android u potpunosti

Huawei će 18. siječnja predstaviti HarmonyOS NEXT, novu fazu njihove softverske strategije koja potpuno napušta Android korijene te se temelji na Huaweijevom Harmony kernelu.

Huawei će 18. siječnja obilježiti značajan korak u svojim softverskim ambicijama predstavljajući HarmonyOS NEXT. Ova nova iteracija označava prekretnicu u Huaweijevim strategijama, potpuno napuštajući Android korijene i prelazeći na potpuno samostalan ekosustav.

Osim Galaxy S24 telefona na Galaxy Unpacked Samsung donosi prsten ili naočale?

Za razliku od prethodnika, HarmonyOS 4, koji je koristio Android Open Source Project (AOSP) kao temelj, HarmonyOS NEXT je u potpunosti koncipiran na Huaweijevom Harmony kernelu.

1 2

Ovaj hrabar potez znači da nema AOSP biblioteka, nema kompatibilnosti s Androidom i nema izravnog pokretanja postojećih Android aplikacija (APK-ova).

Huawei usprkos pritiscima bilježi rekordan prihod u 2023. godini

Ova promjena predstavlja jedinstvenu priliku za programere u Kini. S obzirom da će izvorne aplikacije postati jedini jezik HarmonyOS NEXT-a, očekuje se porast potražnje za programerima vještim u radu s novom arhitekturom.

2

Već sada je više od 400 softverskih tvrtki u različitim sektorima, uključujući navigaciju, putovanja, financije, igre i druge, pokazalo interes za razvoj namjenskih HarmonyOS NEXT aplikacija.

Honor Magic6 Pro pobjeđuje Huawei Mate 60 Pro u brzini satelitske komunikacije

TechInsights, ugledna istraživačka organizacija, prognozira da će ovaj strateški potez potaknuti HarmonyOS da dosegne status drugog najpopularnijeg mobilnog operativnog sustava u Kini do 2024. godine, čak i premašujući iOS u tržišnom udjelu.

1 28

Ovaj potencijalni porast predstavljao bi značajan izazov Androidovoj dominaciji unutar zemlje. Međutim, iako je perspektiva privlačna, izazovi ostaju.

HarmonyOS Next stiže na Huawei mobitele

Jedan od ključnih izazova je izgradnja ekosustava aplikacija od nule. Huawei će se suočiti s izazovom privlačenja raznolikih aplikacija, posebno onih globalnih igrača, kako bi osigurao konkurentnost HarmonyOS NEXT-a na tržištu mobilnih operativnih sustava.

5 7

Postavljanje temelja za ovakav ekosustav zahtijeva strateško partnerstvo s razvojnim zajednicama i poticanje programera da usvoje ovu platformu.

Xiaomi Redmi Note 13 modeli na globalno tržište dolaze 15.01.2024.

Snalažljiva marketinška strategija koja naglašava prednosti i inovacije HarmonyOS NEXT-a može biti ključna u privlačenju pažnje kako korisnika, tako i programera.

3 13

HarmonyOS NEXT otvara vrata ne samo za lokalne programere već i za globalnu zajednicu. Kinesko tržište je već veliko samo po sebi, ali kako bi HarmonyOS postao istinski globalni igrač, Huawei će trebati privući pažnju svjetski poznatih programera i proizvođača aplikacija. Ovo je dugotrajan proces koji zahtijeva ne samo tehničku sposobnost, već i diplomatske vještine kako bi se uspostavila suradnja na međunarodnoj razini.

Samsung dijeli Galaxy S24 telefone na Exynos i Snapdragon – koji je gdje?

Stručnjaci ističu da će ključ dugoročnog uspjeha HarmonyOS NEXT-a biti njegova sposobnost privlačenja korisnika na temelju jedinstvenih značajki i prednosti koje pruža u odnosu na konkurentske sustave. Brzina, stabilnost, inovativni korisnički sučelje i druge karakteristike mogu biti ključne u uvjeravanju korisnika da prijeđu na HarmonyOS NEXT.

2 14

Unatoč svim izazovima, HarmonyOS NEXT predstavlja ključni trenutak na putu Huawei prema potpunoj softverskoj neovisnosti. Ovaj potez otvara nova vrata i pruža snažan poticaj kineskoj softverskoj industriji.

Samsung Galaxy A55 – metal je zamijenio plastiku

S obzirom na rastuću konkurenciju i geopolitičke izazove, Huawei je odlučan ostvariti svoju viziju i pridružiti se ekskluzivnom klubu proizvođača mobilnih operativnih sustava.

4 9

Kako će HarmonyOS NEXT doživjeti uspjeh, vrijeme će pokazati, ali trenutna dešavanja sugeriraju da Huawei ima ozbiljne namjere i da će budućnost mobilnog krajolika biti značajno oblikovana ovim ambicioznim korakom.

Najčitanije