Banner
tekst1naslovna 2

Apple iOS 17 – softverska podrška dostiže ciklus od šest godina

Govori se kako će iOS 17 imati podršku pri iPhone 8, iPhone 8 Plus te iPhone X modelima. Ako se ovo pokaže točnim, to bi značilo kako Apple mijenja politiku podrške na ukupno 6 godina.

Ne samo da Sony ima problem prilikom glasina u vezi nadolazećih PlayStation konzola, već se čini da sličnu „muku muči” i Apple. I to kada se dotaknemo nadolazeće iOS nadogradnje.

Samsung Unbox and Discover 2023, otkrio detalje novih televizora

Nedavno su se na internetu pojavile glasine koje govore kako će dolaskom iOS 17 platforme prestati podrška za iPhone 8, iPhone 8 Plus te iPhone X modele.

tekst1sl1 3

No čini se kako su se danas te glasine opovrgnule, odnosno izgleda kako će iOS 17 sa sobom donijeti jednu veliku izmjenu. Naime ako je vjerovati posljednjim izvorima, iOS 17 bit će podržan na svim iPhone modelima koji mogu „progutati” i iOS 16.

Huawei objavio godišnje izvješće za 2022

To bi značilo onda kako će i iPhone 8 (iPhone 8 Plus) te iPhone X dobiti još jednom novi iOS, odnosno iOS 17. Ovo se pak „kosi” s dosadašnjom Apple praksom od pet godina softverske podrške, pa smo malo po ovom pitanju skeptični.

tekst1sl2

Iako bi prestanak podrške iOS-a 17 na pet godina starim modelima iPhone telefona zaista bio „logičan” potez, zasigurno Apple smjera nešto što je za sada poznato maloj skupini ljudi.

Nearby Share – donosi dijeljenje datoteka između telefona i Windows računala

Nastavno na nedavno pisanje kako će iPhone 15 po prvi puta donijeti haptičke tipke, govori se kako će iOS 17 odmah po dolasku na tržište imati podršku za iste.

tekst1sl3 1

Apple iPhone 8 / Plus te iPhone X modeli koriste Apple A11 Bionic čip koji je već sada dosta podložan različitim načinima „probijanja zaštite”.

Apple odustaje od VR „headseta”

U vidu dodatno prilagode na način dobro nam poznatog „jailbreakinga”. Iako bi ovo sve još uvijek promatrali na razini glasina, morat ćemo se trpjeti još neka dva mjeseca.

Točnije sve do 05.06.2023. kada započinje WWDC 2023. konferencija na kojoj će zasigurno više riječi biti o iOS 17 platformi i točno će biti navedena na koje će modele ona i doći.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

Naravno ako se ove glasine pokažu točnim tada bi Apple po prvi puta mijenjao „politiku poslovanja”, odnosno pružio bi softversku podršku i više od pet godina.

tekst1sl4

I sada Apple slovi za jednog od boljih pružatelja podrške za mobilne telefone. Svi jako dobro znamo zašto je tome tako. Jer Apple od početka proizvodnog procesa pa do samog finalnog proizvoda odnosno predstavljanja iPhone telefone čitav proces (i uvid) ima pod svojim okriljem.

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Govori se kako će i ostale inačice mobilnih platformi povećati podršku (za jednu godinu) za svoje modele. Tako se ističe kako će iPadOS 17 biti prisutan na prvoj generaciji 9,7” i 12,9” iPad Pro tableta te petoj generaciji iPad tableta.

Sada hoće li se ovo zaista i ostvariti, svakako ćemo imati prilike čuti 05.06.2023. na nadolazećoj WWDC 2023. konferenciji.

Najčitanije