Banner
1 34

Apple iOS 17.4 donosi na AppStore instalaciju aplikacija trećih strana

Čini se kako ćemo iOS 17.4 ugledati i prije no što se nadamo.

Apple se nalazi pred izazovom prilagodbe europskim regulatornim zahtjevima, s rokom do 6. ožujka kako bi se potpuno uskladio s Europskim Zakonom o digitalnim tržištima.

Xiaomi je predstavio Redmi Note 13 seriju 

Ovaj zakon nalaže tvrtkama poput Applea da korisnicima iPhonea omoguće instaliranje aplikacija izvan njihove App Store platforme. S obzirom na brzo približavanje krajnjeg roka, očekuje se da će Apple početi implementirati promjene već s nadolazećom iOS verzijom 17.4.

1 34

U najnovijim razvojima, očekuje se da će prva beta verzija iOS-a 17.4 biti objavljena ovog tjedna, ali nije jasno hoće li sve promjene biti odmah dostupne za testiranje ili će biti uvedene postupno kroz nadolazeće beta verzije.

Apple pustio u opticaj iOS 17.3

Ova verzija iOS-a 17.4 predviđena je da donese značajne promjene za korisnike u zemljama Europske unije, uključujući Austriju, Belgiju, Italiju, Francusku, Njemačku, Nizozemsku, Španjolsku, Švedsku i druge.

tekst1sl2

Unatoč snažnom otporu Applea prema Zakonu o digitalnim tržištima i bočnom učitavanju aplikacija tijekom proteklih nekoliko godina, tvrtka će vjerojatno implementirati samo minimalne promjene kako bi se uskladila s ovim propisima.

Bluetooth 5.4 – što donosi i kada dolazi

Apple, pod vodstvom izvršnog direktora Tima Cooka, izrazio je zabrinutost zbog potencijalnih rizika po privatnost i sigurnost korisnika vezanih uz bočno učitavanje aplikacija.

tekst1naslovna

Na tehnološkoj konferenciji 2021., Cook je izjavio da bi bočno učitavanje aplikacija moglo ugroziti sigurnost iPhonea te mnoge inicijative za privatnost implementirane u App Storeu.

Apple razvija tipku za snimanje na iPhone 16 seriji

Iako se očekuje da će Apple poduzeti minimum potreban za usklađivanje s europskim zakonodavstvom, moguće je da će postaviti određena ograničenja i zaštitne mjere kako bi očuvala kontrolu nad App Store platformom.

tekst1sl2

Sličan pristup vidjeli smo i u SAD-u, gdje je Apple nedavno dopustio razvojnim programerima da korisnike usmjeravaju prema izvanjskim metodama plaćanja, ali i dalje zadržava visoku proviziju od 27% i primjenjuje niz pravila.

Apple prestigao Samsung i preuzeo tron

Osim toga, regulatorni pritisak u Europi rezultirao je i drugim promjenama na iPhoneu. Europska komisija objavila je da je Apple obećao omogućiti pristup NFC čipu iPhonea za aplikacije trećih strana u područjima EU, Islanda, Lihtenštajna i Norveške. Ova promjena trebala bi potaknuti konkurenciju za Apple Pay, ali trenutno nije jasno kada će biti implementirana.

tekst1naslovna 3

S obzirom na dinamičnost situacije, korisnici Apple uređaja diljem Europe s nestrpljenjem očekuju najnovije informacije o nadolazećim promjenama s iOS-om 17.4.

Apple prilagođava AppStore – dolaze aplikacije “trećih strana”

Hoće li Apple uspjeti pronaći ravnotežu između regulatornih zahtjeva i vlastitih sigurnosnih standarda, ostaje pitanje koje će se razriješiti u idućim tjednima.

Najčitanije