Banner
tekst3naslovna 1

Apple iOS 16 na 69% modela u prosincu – dobro ili loše?

Apple iOS 16 (početkom prosinca) nalazi se na 69% kompatibilnih iPhone pametnih telefona.

Od kada je tvrtka Apple u ljeto predstavila novu nadogradnju (Apple iOS 16 predstavljen) svoje iOS mobilne platforme: iOS 16, upravo ova inačica platforme postepeno dolazi na sve veći broj iPhone modela (onih kompatibilnih).

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni – Snapdragon 8 Gen 2, nova Leica kamera i IP68 certifikat

Tvrtka „Mixpanel” provela je istraživanje o zatupljenosti iOS inačica na iPhone pametnim telefonima. Ako se nas pita dobiveni rezultat poprilično je zanimljiv.

tekst3sl1

Odnosno čak 69% (zaključno sa 05.12.2022.) iPhone (podržanih) modela koristi iOS 16. Ako se ove brojke uzmu u obzir odnosno ako se iste usporede sa istim razdobljem prošle godine, kada je iOS 15 bio aktualan, podatci su vrlo slični.

Google Search (tražilica) dobiva značajni redizajn svojeg sučelja

No pojasnimo malo ovo. Korisnici istim „tempom” prelaze na sve novije inačice iOS 16 mobilne platforme u onom odnosu kako su prelazili prošle godine na iOS 15.

tekst2naslovna 1

Nadalje potrebno je reći kako studeni bio mjesec kada se najviše vršilo prelaska s iOS 15 na iOS 16 platformu. Do početka studenog je iOS 16 bio zastupljen na 27% modela iPhone telefona, da bi krajem istog mjeseca njegova zastupljenost bila na 44%.

Apple dolaskom iOS 16.2 donosi promijene za Weather aplikaciju

Velika migracija korisnika iPhone telefona na iOS 16 desila se početkom prosinca odnosno u razdoblju od 01.12.202. do 05.12.2022. kada je tih 44% vrlo brzo dostignulo 69%,što predstavlja povećanje od 25%.

tekst2naslovna 2

Moramo spomenuti kako se iOS 15 još uvijek nalazi na 24,5%svih iPhone modela a čak 6,14% „vrti” odnosno koristi neku stariju iOS verziju mobilne platforme (gdje u prvom redu mislimo na iOS 14 pa i starije izvedenice).

Jeste li znali? Huawei ima Google, evo kako

U istom razdoblju 202. godine kada je aktualni bio iOS 14 on se početkom prosinca nalazio na čak 80% iPhone kompatibilnih modela. Što predstavlja svakako najbržu rastuću odnosno najzastupljeniju pojedinu iOS inačicu od kada se provode istraživanja (ispravite nas u komentarima, ako griješimo).

tekst2sl2 1

Razlog sporog prelaska na novi iOS leži i u tome što je sam Apple to donio, pružio korisnicima. Odnosno dostupna je mogućnost „odgode” nadogradnje.

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

Jer mnogi korisnici radije pričekaju određeno vrijeme (nekoliko tjedana pa možda i mjesec, dva) da „vide” kako internetska zajednica reagira na sve novotarije i poboljšanja.

https://www.youtube.com/watch?v=RH9cezXEFS0

A upravo zbog toga i tada podatci o zastupljenosti imaju usporenu tendenciju rasta. Koju vi iOS verziju koristite? Dali ste već prešli na iOS 16 ili ste još malo skeptični po pitanju prelaska na aktualno?

SwiftKey ponovno dostupan na App Store

Javite nam se u komentare ili putem naših društvenih mreža i kažite nam naravno vaše mišljenje.

tekst2sl3 2

Mi smo trenutno na (posljednjoj) verziji iOS 16.1.2 i s nestrpljenjem očekujemo dostupnost iOS-a 16.2 pa makar to značilo kako ćemo izgubiti postotak, dva u „Zdravlju Baterije” što se i dogodilo autoru ovog članka prelaskom na iOS 16.1.2.

Najčitanije