Banner
tekst3naslovna 4

Apple iOS 16 u radu sa iPhone 14 Pro – kako bi to izgledalo

Kako bi to izgledalo kada bi se u radu "spojili" iOS 16 i iPhone 14 Pro - donose nam renderi prikazani na fotografijama.

Sve je već manje više poznato. Lagano se odbrojavaju dani do predstavljanja iPhone 14 seriju i iOS 16 mobilne operativne platforme.

Apple je želio Facebook – ali sve je propalo

A danas smo se odlučili nešto više reći kako bi to izgledalo u praksi (a prikazat ćemo na konceptu) kada se zajedničkim snagama udruže iOS 16 i iPhone 14 Pro – dvije stvari (tvorevine) koje su stvorene jedna za drugu.

Apple iOS 16 – više personaliziranja za iPhone uređaje

Ako se kojim slučajem pitate zašto smo se odlučili na ovaj potez, moramo vam reći (podsjetiti vas) kako će iPhone 14 Pro i Pro Max doći s novom stopom osvježenja prikaza i sa 48MP stražnjom glavnom kamerom.

tekst3sl1 5

Samo predstavljanje zakazano je za 06.09.2022. A da bi to vrijeme preporodili lakše donosimo vam nekoliko fotografija koje prikazuju iPhone 14 Pro i kako se na tom pametnom telefonu „vrti” iOS 16.

Gorilla Glass slavi 15 godina – kako je sve počelo?

Ovakav prikaz (neslužbenih) rendera samo nam je potvrdio dosadašnje glasine. Da će iPhone 14 i iPhone 14 Pro Max doći bez Notcha. Umjesto njega imat će mali Punch-hole i pokraj njega nešto nalik na pilulu.

Apple izuzetno optimističan sa prodajom iPhonea 14

Ovdje moramo istaknuti kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max i dalje imati Notch. Iako iPhone 14 ne donosi ništa novo i ništa revolucionarno u usporedbi s iPhone 13 linijom, drago nam je da možemo otprilike vidjeti kako će sve to „ići jedno sa drugim”.

tekst3sl2 7

Ipak žao nam je što pri ovim prikazima nemamo pogled na stražnju stranu pa ne možemo vidjeti leću glavne kamere odnosno i taj veći stražnji modul kamera o kojem se već toliko na široko i na veliko priča.

tekst3sl3 2

Nije na odmet ponoviti kako će iPhone 14 Pro doći s veličinom zaslona od 6,1” dok će iPhone 14 Pro Max posjedovati 6,7”. iPhone 14 imat će 6,1” dok će iPhone 14 Max donositi 6,7”.

TikTok razvija streaming platformu – TikTok Music

Radna memorija podići će se za 2GB tako će umjesto dosadašnjih 6GB ona iznositi 8GB kod sva četiri modela. Očekuje se i poskupljene posebice kod „Pro” modela jer dolazi potpuno novi Apple A16 Bionic čip, dok će „obični” iPhone 14 modeli posjedovati Apple A15 Bionic (kao i sada aktualni iPhone 13 modeli).

Apple App Store uvodi oglase – korisnici u nevjerici

I ranije smo pisalo kako će biti neke zajedničke točke gdje će se sva četiri modela iPhone 14 spajati, dok će isto tako postojati i „točne razdvajanja”.

tekst3sl4 3

Više je točaka koje će razdvajati od onih koje će spajati. Tako se priča kako će iPhone 14 i iPhone 14 Max imati osim Notcha i 90Hz stopu osvježenja prikaza, dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati 120Hz (s mogućnosti prilagodljivog načina rada do 1Hz.)

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

Upravo s tim razlogom će Always-On značajka koju donosi iOS 16 biti moguća na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima. Ipak strpimo se još neko vrijeme i pričekajmo 06.09.2022. kada ćemo imati prilike ugledati i uživo novu generaciju iPhone 14 pametne telefone.

Najčitanije