huawei
tekst2naslovna 1

Apple iOS 16.4 i iPadOS 14.4 beta donose novitete po pitanju obavijesti

Apple je objavio "betu" za iOS 16.4 te iPadOS 16.4 mobilne platforme.

Tek što smo pisali o dostupnosti iOS 16.3.1 te iPadOS 16.3.1, danas donosimo dostupno „beta” verzije iOS 16.4 te iPadOS 16.4 platformi. U glavnini noviteti dolaze u obliku obavijest i načina na koje će korisnici primati obavijesti.

Philips 2023 OLED i MiniLED TV Lineup

U prvom redu mislimo na mogućnost dobivanja obavijesti od strane web preglednika (Safari). Dolaskom iOS 16.4 te iPadOS 16.4 te će se obavijesti moći primati i od ostalih web preglednika (odnosno kako se to voli reći, web preglednika „trećih strana).

tekst2sl1 4

Pritom u prvom redu mislimo na „Push-up” notifikacije koje se na dnevnoj razini koriste dosta često, tako smatraju u Apple-u. Nova nadogradnja iOS te iPadOS platformi sa sobom donosi poboljšanja i po pitanju „Podcast” aplikacije.

Twitter uvodi pogodnosti za „Twitter Blue” pretplatnike – dvostruka autentifikacija

Ona će u svojem portfelju odnosno unutar „knjižnice” imati novu karticu „Kanali”. Car Play također će dobiti ažuriranje u obliku nastavka „Podcast” sadržaja kada se „prekine” reprodukcija.

tekst2sl2 5

Nastavak sadržaja unutar Car Play sustava sada će biti mnogo jednostavniji i intuitivniji za korištenje. Apple HomeKit dolaskom iOS 16.4 te iPadOS 16.4 imat će potpuno novi način odnosno potpuno novi „kostur” rada i korištenja.

WhatsApp za iPhone donosi „slika u slici” značajku prilikom video-poziva

Iako Amerikanci nekako najviše koriste HomeKit sadržaje i uređaje, mi na Europskom kontinentu i nećemo baš biti previše zainteresirani za nove HomeKit značajke.

tekst2sl3 3

Ipak potrebno je reći kako će komunikacija za Apple uređajima od skora biti jednostavnije odnosno moći će se automatski ili ručno izvršiti proces ažuriranja za „Matter” dodatke.

Apple iPhone 15 Pro – render prikazuje USB Type-C i zaobljeni dizajn

Kako to već obično i biva svakim novim dolaskom iOS ili iPadOS nadogradnje, dolazi i novi emoji. Po pitanju dolaska iOS 16.4 te iPadOS 16.4 to je ukupno 31 novi emoji.

tekst2sl4 2

Jedan od zanimljivih noviteta (dodataka) koji će dolaskom 16.4 verzije biti aktualan je mogućnost uključivanja „beta verzije” izravno iz izbornika za ažuriranja.

DXOMARK: mobitel s najboljom baterijom je Honor Magic5 Lite

Ipak za nas „obične korisnike” za sada je još uvijek aktualan iOS 16.3.1 te iPadOS 16.3.1 te naravno ako niste, svakako vam preporučujemo na nadogradite vaš iPhone odnosno iPad uređaj na sada aktualnu 16.3.1 inačicu.

tekst1sl3 3

Dok 16.4 izađe iz beta faze, bit će potrebno da prođe još neko vrijeme. A do tada imat ćemo prilike vidjeti nekoliko inačica „beta” iOS 16.4 odnosno iPadOS 16.4 platformi.

MWC 2023 Global Mobile Awards u Barceloni: Nominacije za Huawei Watch GT 3 Pro i Watch D

Dali ste vi ažurirali već na 16.3.1 ili i dalje stojite na 16.3. Nemamo namjeru pitati za korištenje starijih verzije iOS odnosno iPadOS verzije iako znamo kako je njihov postotak korištenja i dalje izuzetno veliki.

tekst2naslovna1

Kako uvijek navodi i sam Apple poželjno je imati uvijek aktualnu inačicu mobilne platforme. Ne samo u cilju dobivanja i korištenja aktualnih značajki već i zbog sigurnosni posebice prilikom svakodnevnog korištenja i „surfanja” internetom.

Najčitanije