Banner
tekst3naslovna 1

Apple testira iOS 15.5 posljednji prije dolaska iOS-a 16

Apple izdao beta 1 (za developere) iOS-a 15.5 ovo je posljednja verzija prije dolaska iOS-a 16 na jesen.

Tek što je predstavljen iOS 15.4 i Apple je započeo prva testiranja nadolazećeg iOS-a 16, danas nam dolazi još jedna vijest koja se dotiče popularne mobilne platforme Američkog Apple-a.

Apple započeo testiranje iOS-a 16

Riječ je o također testiranju odnosno prvoj beti namijenjenoj developerima iOS-a 15.5. Kako je za sada poznato iOS 15.5 bit će posljednja brojčana oznaka aktualnog iOS-a 15 prije početka dolaska iOS 16 platforme zajedno sa iPhone 14 modelima pametnih telefona.

tekst3naslovna 1

Tvornička oznaka iOS 15.5 je 19F5047e a ako među vama ime developera koji su prijavljeni u Beta razvojni program na svojem iPhone pametnom telefonu unutar Postavki provjerite dostupnost iOS 15.5 verzije.

Ista će biti dostupna putem OTA značajke odnosno preuzimanjem putem Wi-Fi ili pristupanju internetu preko mobilnih podataka. Osim poznate tvorničke oznake iOS 15.5 donosi i „beta 1” oznaku u nazovu što bi značilo kako ćemo imati svakako nekoliko inačica „beta” programa prije same objave finalne verzije.

Elon Musk kupio 9,2% dionica Twittera

Očekuje se kako će finalna iOS 15.5 inačica stići u ljetnim mjesecima što bi odgovaralo glasinama kako je ovo posljednja iOS 15 nadogradnja prije dolaska nove verzije iOS 16 mobilne platforme.

Samsung pruža korisnicima da poprave svoje telefone samostalno

O nekim (za sada poznatim značajkama) iOS 16 pisali smo te se nećemo ponavljati ali samo kažimo kako se priča da će ista donijeti više rezolucija prikaza za odabir. Jedan od razloga takvog načina i moda prikaza leži u tome što će iPhone 14 modeli neki dolaziti i dalje s Notch značajkom (iPhone 14, iPhone 14 Max (zamjena za Mini)).

Apple iPhone 14 Pro / Pro Max – dimenzije poznate, razlike ima ali?

Dok će Punch-hole isključivo biti dostupan na „Pro” modelima odnosno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima pametnih telefona.

Google Pixel 6a – pogled na prodajno pakiranje

Iako moramo priznati da i nismo baš sigurni što iOS 15.5 ima za donijeti od noviteta pošto iOS 15.4 sa sobom donosi niz vizualnih poboljšanja kao i poboljšanja u vidu rada same platforme.

tekst1sl5

Tu je naravno i podrška za Face-ID značajku kada korisnik nosi maskicu protiv COVID-19 virusa za kojega se isto tako nadamo kako će mu uskoro doći kraj. O dizajnu iPhone 14 modela već smo pisali na našim stranicama a također smo se dotaknuli i hardvera koji će iPhone 14 modeli donijeti.

Svemu usprkos: Huawei je 3. najvredniji brend elektronike na svijetu!

Najviše se noviteta očekuje u pogledu kamera jer će napokon 12MP otići u povijest i navedenu rezoluciju zamijeniti 48MP. Iako i tu se spominje kako će „Pro” modeli biti u prednosti.

tekst1naslovna1 1

Prednost „Pro” modela bit će vidljiva i kada se dotičemo stope osvježenja prikaza zaslona gdje se ističe kako će „obični” iPhone 14 modeli doći sa stopom od 90HZ, dok će „Pro” modeli raspolagati sa 120Hz.

Samsung predstavio Neo QLED 8K televizore za 2022. godinu

Osim iOS-a 15.5 u beta testiranje krenula je i verzija za iPad odnosno iPadOS 15.5 koji također kao aktualnu (posljednju) verziju ima iPadOS brojčane oznake 15.4.

Najčitanije