Banner
tekst4naslovna

Apple iOS 15.4 tek što je došao već uzrokuje problem sa baterijom

Osim problema s autonomijom baterije, iOS 15.4 donosi i ispravak 39 problema - hvale se iz Applea.

Apple je proteklog tjedna predstavio iOS 15.4. Riječ je o posljednjoj (aktualnoj) nadogradnji iOS mobilne operativne platforme a osim noviteta i značajki donosi i neke probleme.

Android 13: Developer Preview 2 (Galerija)

Glavni problem je brzo pražnjenje baterije, brže nego što je to bio slučaj kod nekih iPhone modela dok su bili na prijašnjoj iOS 15 inačici. Naravno ovu problematiku sa autonomijomne javljaju svi ali se ista događa kod modela koji imaju „Pro” oznaku u sebi a to su iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max kao i pojedini iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max modeli.

Naša Baza Mobitela ima i Apple iPhone modele!

Također korisnici su naveli kako zamjećuju i dosta češće automatsko korištenje 120Hz stope osvježenja kod aktualnih iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max modela. Sam Apple za sada se nije službeno oglasio o ovome problemu (vjerujemo kako radi na ispravci).

tekst4sl1

Dok čekamo odgovor odnosno možebitni dolazak omanje nadogradnje koja bi ispravila ovaj problem kažimo kako iOS15.4 donosi način korištenja Face-ID značajke s maskom odnosno od sada je moguće otključati iPhone bez da korisnik skine masku jer ga iPhone ne može prepoznati.

Samsung Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G: fenomenalno mobilno iskustvo dostupno svima

Osim navedene problematike koja je bila i najveći problem, iOS 15.4 donosi ispravak ukupno 39 problema i donosi mnogo uglađeniji način rada samih iPhone pametnih telefona. Ali izgleda dok su jedno „popravili” drugo su neplanski „pokvarili”.

Apple iPhone SE (2022) – isti dizajn osnaženi hardver

Šalu na stranu nadamo se kako će Apple ovome problemu brzo priskočiti u pomoć i dovesti nadogradnju koja će riješiti problem brzog trošenja autonomije baterije i automatskog (učestalog) uključivanja 120Hz stope osvježivanja.

Apple iPhone 14 prvi puta prikazan na 3D renderu

Da ne bi ispalo kako negodujemo zbog dolaska iOS 15.4 verzije kažimo kako je ona sa sobom donijela i podršku za 100 novih emojima a tu je naravno i glasovna opcija za Siri s mogućnost dodavanja podataka o vremenu i datumu bez potrebe za povezivanjem na internet.

tekst4sl2

Tu je od sada i podrška odnosno mogućnost postavljanja EU Covid-19 digitalne putovnice unutar Wallet aplikacije kao i podrška za Safari odnosno poboljšanje u pogledu podrške za Talijanski i Kineski jezik.

Apple iPhone 14 dobiti će nove kamere ili ipak ne?

Ako još niste preuzeli iOS 15.4 spojite vaš iPhone s internetom (preporuka je da to učinite pomoću Wi-Fi značajke) i otiđete u „Postavke”, „Ažuriranje softvera”. Vaš iPhone mora imati kapacitet baterije viši od 50% kako bi se nadogradnja mogla preuzeti i instalirati a nakon toga možete nastaviti koristiti vaš iPhone pametni telefon.

Osim iOS 15.4 Apple je predstavio (učinio dostupnim) i iPadOS 15.4, WatchOS 8.5, macOS Monterey 12.3, tvOS 15.4 i HomePod Software 15.4.

Najčitanije