Banner
tekst2naslovna 8

Apple Car u velikim problemima

Iako još u javnosti nema informacija Apple odavno radi na svojem "pametnom automobilu imena "Apple Car".

Apple Car projekt za koji ste zasigurno čuli ali možemo slobodno reći daleko je još od objave. Bez obzira na to on je u posljednje vrijeme u velikim problemima. Nisu ti problemi vezani uz dizajn ili usavršavanje nadolazećeg automobila američkog diva Apple, već u nedostatku „inženjerske snage”.

Pametni telefoni koji nas očekuju u Prosincu 2021

Prema izvješću Bloomberga ovaj razvojni dio tvrtke Apple u posljednje vrijeme pogodio je odlazak kvalitetnih inženjera koji su bili zaduženi (svaki u svojoj sferi) za razvoj Apple Cara.

Android 12 L stigao do prve Bete

Prvi koji je napustio redove Apple bio je Eric Rogers on je bio voditelj razvoja radarskog (GPS) sustava na koji se Apple Car prilikom korištenja u velikoj mjeri treba oslanjati.

Prvi benchmark Snapdragon 8 Gen 1 čipseta

I dalje se radi unutar navedenog tima ali za sada bez čelnog čovjeka. Nedugo nakon Rogersa Appleov tim za automobil napustio je i Alex Clarabut koji je radio na razvoju baterija za Apple Car.

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

Projekt Titan kako je u stvari nazvan Apple Car bit će električni automobil koji će potpuno autonomno voziti odnosno imat će autonomni sustav vožnje. Upravo bi Apple Car trebao pokrenuti „Next Big Tink” kako to vole reći u Appleu, odnosno iduću veliku stvar za ovu Američku kompaniju.

Apple radi na iPhone SE 3 (2022)

Premda ovo nisu prva odlaženja vodećih ljudi koji rade na projektima čini se kako se Apple sada našao u zaista velikim problemima te niti sam ne zna kako će se od njih izvući.

tekst2sl1 6

Naravno Apple ne bi bio Apple kada ne bi već započeo s traženjem novih stručnjaka na vodećim pozicijama ali je pitanje koji će njima vremenski period biti potreban da se prilagode i nauče radu na Apple Car projektu.

tekst2sl2 3

Iako ste moda mislili kako imamo datum kada će prvi „pametni automobil” iz Applea doći na cestu nažalost moramo vas razočarati i reći kako nam to za sada nije poznato. Znamo samo kako će isti biti odveć pojam minimalizma i naravno sve to upotpunjeno sa zagriženom jabučicom.

tekst2sl3 2

Da je Steve Jobs živ sigurni smo kako u ovakve probleme Apple ne bi zapao već kako bi Jobs našao rješenje i predstavio ga baš onako kako je on sam znao.

tekst2sl4 1

Da Apple misli zaista ozbiljno pokazuje i podatak kako je još 2019. godine Teslin inženjer Michael Schwekutsch napustio Teslu i pridružio se timu Apple da radi odnosno svojim znanjem pridoda razvoju Apple Car projekta.

WearOS postepeno ojačava svoju tržišnu poziciju – zahvaljujući Samsungu

Ipak izvore govore kako je i on nedavno napustio Apple i odlučio otići jednom startupu namijenjen „letećim taksijima”.

U današnje vrijeme autonomnom vožnja je poprilično apstraktan pojam ali iz perspektive običnog malog čovjeka to će vrijeme doći i brže no što se nadamo.

MediaTek Dimensity 9000 biti će dvostruko skuplji od Dimensity 1200

Tesla je pokrenula put sa svojim modelima a sada je na ostalim da taj put nastave bilo da se radi o autonomnoj vožnji ili da riječ bila u automobilima pogonjenom na struju.

Najčitanije