Banner
tekst1naslovna

Apple Car – prepun krađi „poslovnih tajni”

Apple Car čini se razvija se u ne baš "strogoj tajnosti".

Moramo odmah na početku priznati da se ovome ni sami nismo nadali kada se u istom kontekstu spominje Apple. Ali da, događa se očito i najboljima.

LG C2 i G2 OLED televizori dobili (Dolby Engine v32.05) nadogradnju

Apple Car već je nekoliko godina u „tajnom” razvoju i to se zna. Ali ono što je sada isplivalo u javnost zaista nas je ostavilo u nevjerici u velikom šoku.

tekst1sl1 10

Jedan bivši zaposlenik priznao je da je „krao” podatke vezane uz Apple Car još davne 2018. godine. Optužbe vezuju više činjenica u vezi krađa podataka vezanih uz prvi električni Apple električni automobil.

Apple Car u velikim problemima

Ali ono što je najzanimljivije je to da je zaposlenik okrivljen kako je ukrao 25 stranica „tajnih” podataka Apple Car električnog automobila. Iako se pitate zašto je to tek sada stiglo u javnost, jednostavno ćemo reći – sigurnost navedene osobe.

tekst1sl2 9

Mi podatke zaposlenika nećemo spominjati ali on više ne radi unutar Apple-a odnosno na Apple Car projektu. Američki sud mu je dao da „izabere” ili 10 godina zatvora ili 250.000$ novčane kazne.

Apple pomiče predstavljanje iPhonea 14 – krivac je ekonomija

Ne treba mnogo pisati o tome što je bivši zaposlenik odabrao i naravno kako je platio pripadajuću novčanu kaznu. Bivši zaposlenik Apple Car-a sada je novi posao pronašao u konkurentskoj tvrtki koja radi na razvoju električnih automobila.

Tesla ulazi na tržište pametnih telefona – Tesla Pi 5G

Naravno ta se tvrtka odmah ogradila od prijašnjih „krivičnih djela” navedenog zaposlenika i rekli su da oni s time nemaju nikakve veze. Dok sada zli jezici govore kako će možda neki naredni električni automobil imat „dušu” nadolazećeg Apple Car-a.

tekst1sl3 5

Ipak za takve navode treba pričekati neko vrijeme odnosno dok Apple se napokon udostoji predstaviti prvi električni automobil. Malo podsjetimo posljednje glasine govore kako će Apple Car biti potpuno autonoman, odnosno za njegovo korištenje neće biti potreban vozač.

Samsung Galaxy S23 Ultra imati će ultrazvučni skener otiska prsta

Već će čitavu vožnju odrađivati sam automobil odnosno pripadajuće računalo. Ovo je za sada jedina značajka i informacija koja se može saznati. A kako to obično i biva po pitanju tehnološkog diva čitav projekt pokriven je velom tajne.

tekst2sl2 7

Jer nije u cilju da i jedan detalj bude dostupan i „procuri” u javnost. A ipak se čini kako Apple hoće ili neće tu „skrivenost” postepeno gubi. To je po pitanju pametnih telefona izgubio odavno a sada se čini kako polako gubi i po pitanju razvoja električnog automobila.

Je li digitalizacija promijenila navike plaćanja današnjih turista?

Za što moramo priznati kako zaista nestrpljivo očekujemo da javnost dosta koji detalj više, kada je u pitanju Apple Car. Čini se za sada samo pojedinci unutar Applea i Tim Cook jedino znaju kada će javnost po prvi puta ugledati Apple Car – a na nama je ostalima samo da strpljivo čekamo.

Najčitanije