Banner
tekst2naslovna 8

Apple bilježi rekordni Q1 2022. godine u odnosu na prošlu godinu

Apple je objavio kvartali izvještaj za Q1 2022. godine. Dobit im iznosi 97,3 milijarde Američkih dolara što je 9% bolje u odnosu na isti kvartal 2021. godine.

Američki „Apple” po uzoru na Meta (a.k.a Facebook) tvrtku objavio je svoju dobit za prvo tromjesečje 2022. godine. Za razliku od Meta tvrtke Apple može biti i više nego zadovoljan svime što se ostvarilo.

Huawei Mate Xs 2 je predstavljen – poimanje telefona sa drugačijim zaslonom

Tome svakako pridonose i tržišni rezultati koji s usporedbom prošle godine (Q1 2021.) bilježe značajno bolji rast. Prihod Apple-a iznosio je vrtoglavih 97,3 milijarde Američkih dolara što je za 9% više (bolje) u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

tekst2sl1 6

Nadalje moramo reći kako je Apple zahvaljujući ovoj dobiti svoje dionice podigao na novi iznos te sada jedna dionica Apple vrijedi 1,52$. Upravni odbor Apple-a donio je odluku o isplati dividende koja iznosi 0,23$ po jednoj dionici što je svakako povećanje od 5%.

Apple donosi „samoposlužni popravak” svojih proizvoda

Sam izvršni direktor Apple-a, Tim Cook i više je nego zadovoljan tim rezultatima. U svojem obraćanju rekao je kako se ovi rezultati mogu pripisati inovativnost tvrtke i prepoznavanju tog žara i htijenja od samih korisnika i poklonika Apple brenda.

Europska Komisija uvodi USB Type-C standard od 2026. godine – Apple u problemu

Tim Cook pohvalio se kako će tvrtka sve do 2030. godine na tržište izbaciti još mnogo inovativnih (tehnoloških) proizvoda ali njezina će načela i dalje ostati na pametnim telefonu i računalu.

sl3 2

Ovdje je isto tako vrlo zanimljivo spomenuti obraćanje financijskog direktora Apple-a, Luca Maestria koji je naveo kako su rekordni rezultati dobiti zabilježeni na svim poljima usluge i proizvoda tvrtke Apple a posebice se to vezuje uz „stari poznati hardver” odnosno iPhone i MacBook računalo, naravno tu je i iPad tablet.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G recenzija

Ovo smo možda i očekivali jer i sami znamo kako je iPhone ne samo pametni telefon već i sinonim „moći” i stvar koja se mora imati jer jednostavno zagrižena jabuka mora biti u našem džepu.

Xiaomi otvara najveću Mi Home trgovinu u Kini

Možda smo očekivali malo podrobnije rezultate ali Apple (sebi svojstven) i po ovome je pitanju ostao dosta tajanstven i ne želi podijeliti previše informacija prema van, prema javnosti.

sl5 4

Bit će zanimljivo za vidjeti i ostale tvrtke koje će uskoro (ili već jesu) objavile svoje tržište rezultate posebice jer je Apple rekao kako je po brojkama „trenutno najjači na tržištu”.

Netflix kreće u obračun s onima koji dijele lozinke

Ovo je možda obično hvaljenje ili su i stvarno najjači, stvarno ne znamo. Ali znamo kako je brojka od 97,3 milijarde Američkih dolara (dobit) svakako i više nego vrijedna spomena.

Pogled uživo na Pixel Watch – glasine su točne [Galerija]

Dali netko od vas ima u planu uskoro kupiti koji Apple proizvod? Ili se i dalje tržište starog iPhone modela, Mac modela ili iPad tableta i dok vam ide softverska podrška ne razmišljate o prodaji i kupovini novog (aktualnog / aktualnijeg) modela? Slobodno nam se javite u komentare i napišite nam svoje mišljenje.

Najčitanije