Banner
tekst4naslovna 1

Apple – (besplatno) preuzmite bete: iOS 17, iPadOS 17, MacOS Sonoma, watchOS 10

Naime i dalje je dostupna plaćena verzija (99$ na godišnjoj bazi) Apple Developers Beta programa ali sada je Apple učini dostupnim i „besplatnu” inačicu istog programa.

Svi jako dobro znamo kako su prva „beta” inačice novih platformi isključivo dostupne samo za one koji su uključeni u (plaćeni) Apple Developers Beta program.

Apple WWDC 2023. – predstavljeni: iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17, MacOS Sonoma i Apple Vision Pro

Dolaskom iOS 17, iPadOS 17, MacOS Sonoma i ostalih – to više nije tako. Naime i dalje je dostupna plaćena verzija (99$ na godišnjoj bazi) Apple Developers Beta programa ali sada je Apple učini dostupnim i „besplatnu” inačicu istog programa.

tekst4sl1

O čemu je ovdje zapravo riječ. Dakle osim što sada postoji i besplatna inačica, krajnje jednostavno je moguće već danas preuzeti novi iOS 17 ili pak iPadOS 17 samo pomoću svojeg (postojećeg) Apple ID korisničkog računa – sve što trebate učiniti je otiđi na LINK i pratiti korake

YouTube po tiho gura „Shorts” na vrh vašeg Feed-a – korisnici bijesni!

Također jedna od pogodnosti „besplatnog” Apple Developers Beta programa je u tome što donosi sve mogućnosti i „plaćene” verzija. No ako se ukaže potreba za nekim dodatnim elementima objave ili dodatne prilagodbe razvoja neke aplikacije na npr. radu iOS 17 – za to će ipak biti potrebno „nadograditi se” na plaćenu verziju.

3

Ovo ne samo da može poslužiti svim developerima pri ranim razvojima svojih aplikacija na nadolazećeg softveru tvrtke Apple. Već može biti od koristi svim onim (vještijim) Apple poklonicima koji se jednostavno ne mogu strpjeti do izlaska prve jave bete, da isprobaju sve prednosti novih softvera.

Apple iOS 17 (iPadOS 17) ne dolazi na iPhone X i starije tablete – ipak ništa od šest godina podrške

Naravno kao što to već obično i biva moramo reći kako je Beta poprilično „čudna” te su moguće nepravilnosti u radu odnosno prilikom korištenja.

tekst1naslovna 1

Stoga ako imate samo jedan Apple uređaj, preporučili bi vam da ne koristiti Beta verzije već da pričekate izlazak one finalne što će biti krajem rujan odnosno početkom listopada.

Apple Vision Pro donosi dioptrijske leće po cijeni od 300$

Osobito ako ste manje vješti onda zaista ne bi vam preporučili „ulazak” u Betu – posebice ovu prvu koja je isključivo namijenjena developerima. Jer ništa vas ne košta pričekati još neko vrijeme i onda „u miru” uživati u svim novinama Apple softverskih rješenja, taman kada ovi vrući ljetni dani malo popuste.

t31

Bolje i pričekati pa uživati kasnije, nego sada srljati u nešto pa samo pokvariti Apple uređaj. Osobito ako imate samo jedan uređaj za korištenje te vam on služi kao primarni.

Samsung će imati dva Galaxy Unpacked događaja – jedno za Globalno a drugo za Američko (Kanadsko) tržište?

Ovaj novi, demokratičniji pristup Appleovim beta verzijama mogao bi povećati interes i entuzijazam za hardver poput Macova, iPhonea ili iPada – što bi moglo učiniti još većom sramotom što bi mogao sadržavati novi znak da ih div iz Cupertina namjerava natjerati izumiranje u korist visionOS uređaja umjesto toga.

t6 1

Ipak svjesni smo da se ovo kosi s pravilima i politikom koju je zagovarao Steve Jobs. Dali je zaista ovo „plan” kako uništiti vlastite proizvode u koristi visionOS platforme koja pokreće Apple Vision Pro? Budućnost će svakako pokazati.

Najčitanije