Banner
tekst1naslovna

Apple App Store uvodi oglase – korisnici u nevjerici

Apple uvodi jedan elemente na App Store kojem se mnogi i nisu nadali - dolaze oglasi (i reklame) pri svojem punom potencijalu.

Iako se Apple uvije hvalio kako njima „odlično ide” ovaj današnji članak odnosno vijest, moglo bi se prokomentirati na više načina. Stoga ćemo odmah ići u „srž problema” i reći kako nemamo baš dobre vijesti za sve vlasnike Apple uređaja, odnosno onih koji koriste App Store.

Apple iPhone 14 (Pro) donosi Always–On

Svi znamo kako je App Store „trgovina za preuzimanje aplikacije” ali i ostalog sadržaja na Apple uređajima. Bez obzira dali se radilo o iOS, iPadOS, WatchOS Apple TV OS ili nekom „trećem” programu sav Apple hardver jednom je barem bio i našao se unutar App Store trgovine.

tekst1sl1

Od nedavno odnosno ima već dosta vremena kako App Store i laganoj mjeri donosi reklame i oglase „trećih strana”. To se baziralo odnosno i još se uvijek bazira na oglasima kada se pretražuje neki pojam ili kada se „listaju” stranice u potrazi za „popularnim aplikacijama”.

Android Google Play trgovina na meti malware napada – uklonite ove aplikacije

Ali ako je vjerovati posljednjim glasinama čini se kako će Apple dopustiti intenzivniji prodor takvim oglasima na App Store. Da Apple zaista misli ozbiljno dokazuju već i „javljanja” iz pojedinih zemalja gdje se primijetilo kako su oglasi (reklame) čak dostupni i na početnoj (home) stranici App Store trgovine aplikacija.

Apple iPhone 15 – USB Type-C i Periskopska kamera?

Sada bi se većina nas zapitali čemu je tome tako? Odnosno dali je istina da Appleu u zadnje vrijeme i ne ide baš najbolje pa se odlučio za ovakav „radikalni” potez?

tekst1sl2

Sam odgovor na to pitanje i mi ne znamo. Poznato nam je kako će Apple kroz naredno razdoblje svoj App Store „otvoriti” za sve veći broj reklama i oglasa a naravno za uzvrat će ubirati pozamašne svote novca.

Apple iPhone 14 – prikazane maskice, moduli kamera veći nego se očekivalo

Moramo se osvrnuti i na još jedan detalj a to je kako će reklame (oglasi) s vremenom biti dostupni kroz čitav koncept App Store trgovine, odnosno u bilo koji kutak ove poznate trgovine aplikacija zavirite ondje će te u manjoj ili većoj mjeri naići na oglase.

tekst1sl3

Rečeno je i to kako će oglasi biti „označeni” odnosno neće ciljati, neće biti prikazivani onima mlađima od 18 godina. Iz Applea se naravno vesele ovakvom razvoju situaciju jer kako smo i rekli to za njih znači dodatni novčani prihod.

Apple – započinje era USB Type-C priključka

Čitava zamisao još je uvijek u fazi testiranja i razvoja ali kada jednom u narednih mjesec ili dva na App Store kada s iPhone telefonom otvorite trgovinu aplikacija i kada vas iznenade oglasi, nemojte reći da vas nismo na vrijeme upozorili i upoznali.

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

Jer kako to i obično bude Apple ima samo za cilj profil ili mi griješimo u tome?

Najčitanije